02 Јуни, 2020
0.0398

ЗА КОЈА СУМА: Охридска банка отиде „под капа“ на Шпаркасе

Објавено во: Економија 09 Ноември, 2019

За 48 милиони евра австриски газда ги спои Охридска банка и Шпаркасе.

Официјалната објава од банката ја соопштија вчера при што Штаермеркише Банка и Шпаркасен АГ стануваат сопственик на  91,57 отсто од акциите.

Овој моќен банкарски бренд на пазарот станува четврта најголема банкарска групација во земјава а пазарното учество е околу 14 отсто.

За годинава оваа банкарска трансакција е и најголема бизнис инвестиција а вкупниот број на клиенти кои двете банки ќе ги опслужуваат во државата е над 130 000.

Сите детали од спојувањето на двете банки читајте ги овде.

Можеби ќе ве интересира

СТАПИ НА СИЛА ДЕНЕСКА: Русите четири месеци нема да увезуваат нафта

СТАПИ НА СИЛА ДЕНЕСКА: Русите четири месеци нема да увезуваат нафта

РЕКОРДНА НЕВРАБОТЕНОСТ: Oд Втората светска војна вакво нешто не се случило во Австрија

РЕКОРДНА НЕВРАБОТЕНОСТ: Oд Втората светска војна вакво нешто не се случило во Австрија

Инспекторатот предложил олеснување на протоколите за кафулињата и рестораните

Инспекторатот предложил олеснување на протоколите за кафулињата и рестораните

Тутунски Комбинат Прилеп со дивиденда од 2,4 милиони евра од заедничката компанија со Филип Морис

Тутунски Комбинат Прилеп со дивиденда од 2,4 милиони евра од заедничката компанија со Филип Морис

Анализата е готова: Министерството за финансии не го прифати предлогот за изедначување на акцизата за екстралесното гориво со дизелот

Анализата е готова: Министерството за финансии не го прифати предлогот за изедначување на акцизата за екстралесното гориво со дизелот

Финансиска поддршка за исплата на априлски плати добиле 42 големи компании

Финансиска поддршка за исплата на априлски плати добиле 42 големи компании

Економската криза допрва доаѓа: Одблиску со Анета Трајковска од Стопанска комора на Македонија

Економската криза допрва доаѓа: Одблиску со Анета Трајковска од Стопанска комора на Македонија

БАНКАРИТЕ СО ПОМАЛИ ПРОФИТИ ВО ПРВИОТ КВАРТАЛ - короната не е причина, но како ќе „удри“ понатаму

БАНКАРИТЕ СО ПОМАЛИ ПРОФИТИ ВО ПРВИОТ КВАРТАЛ - короната не е причина, но како ќе „удри“ понатаму

Короната и изборите одложија инвестиција од 300 милиони евра во Македонија?

Короната и изборите одложија инвестиција од 300 милиони евра во Македонија?