06 Октомври, 2022
0.0265

За безгрижно патување во странство – целосен пакет од СН Осигурителен брокер

Објавено во: Мои пари 10 Август, 2022

Добивај вести на Viber

Летото е период кога најчесто се патува, но и период кога луѓето сакаат да се опуштат и одморат од работните обврски во текот на целата година. За да биде патувањето навистина безгрижно по што ќе го запаметите само по позитивните и пријатни искуства потребно е навреме да се подготвите со цел да се заштитите од непредвидени и неочекувани настани.

Имено, патувањето во странство со Вашето возило во одредени несакани настани може да предизвика непредвидени трошоци по Вашиот буџет. За таа цел СН Осигурителен Брокер Ви нуди целосен пакет на продукти потребни при Вашата посета во странство како што се: Зелен картон, Каско осигурување, патничко осигурување и асистенција на пат.

Зелен картон

Зелениот картон е потребен доколку со возилото планирате да отпатувате надвор од границите на државата. Тој ви обезбедува целосна финансиска заштита на Вашата одговорност како сопственик, односно како корисник на моторното возило за евентуално причинети штети кон трети лица, согласно лимитите на осигурување, коишто се поставени во државите каде патувате и се регулирани со Директивите на ЕУ.

Каско

Каско осигурувањето се однесува на сите видови на моторни возила и овозможува осигурително покритие од повеќе ризици како сообраќајна незгода, паѓање или удар со некој предмет, пожар, ненадејно надворешно термичко или хемиско дејство, удар на гром, експлозија, луња, град, снежна лавина, паѓање на воздушни летала, манифестации и демонстрации, кражба и разбојништво во цела Европа, злонамерни постапки на трети лица, оштетување на тапацир при пружање помош на лица повредени во сообраќајна несреќа, намерно предизвикана штета на возилото за да се спречи дополнително, поголемо оштетување на автомобилот, но и на други предмети или лица, поплава, порој и високи води. Со ова осигурување, до одреден лимит е покриен и багажот кај патничките моторни возила.

Здравстено патничко осигурување со покритие за Ковид 19

Патувањата во странство најчесто се поврзуваат со пријатни искуства и спомени. Сепак, секогаш можете да бидете изненадени од неочекувани и непредвидливи настани. Затоа, обезбедете се и земете го најдоброто здравствено патничко осигурување кога треба да патувате во странство. Ние ќе се погрижиме трошоците што ќе произлезат како  последица од непријатните настани да не бидат големо финансиски оптоварување за вас.

Осигурувањето опфаќа трошоци во случај на:

  Трошоци за лекување од незгода и болест

  Трошоци за превоз

  Надомест на телефонски трошоци

  Доцнење и кражба на багаж

•  Итни стоматолошки интервенции

Асистенција на пат

Со асистенцијата на пат добивате 24-часовна поддршка во Македонија и во земјите од Европа.

Асистенцијата е наменета за патнички возила, товарни возила со 3,5Т најголема дозволена вкупна маса, специјални моторни возила – возила за домување, мотоцикли со сила на мотор над 4 KW и камп приколки и со неа се опфатени следните ризици:

• Помош дома и на пат

• Помош во случај на проблеми со клучевите од осигуреното возило

• Извлекување на возилото

• Влечење или пренос на возилото

• Достава на гориво

• Организирање пренос на поправеното возило

• Превоз на клиентот

 • Заменско возило

• Хотелско сместување

• Заменски возач во странство

• Помош во случај на смрт во странство

• Посета на роднини на повредениот осигуреник во странство

• Придружба на малолетен клиент

Подетални информации може да се добијат на веб страната www.snbroker.mk и на телефон 15 770, како и во подружниците на СН Осигурителен брокер низ Македонија.

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

Глобалната препознатливост на вината од овој регион зависи од производство на квалитетно грозје по светски стандарди и заедничкиот настап

Глобалната препознатливост на вината од овој регион зависи од производство на квалитетно грозје по светски стандарди и заедничкиот настап

Каско Green, нова понуда на Триглав Осигурување

Каско Green, нова понуда на Триглав Осигурување

Со мобилната апликацијата MyIute над 94 отсто од договорите за кредит потпишани дигитално

Со мобилната апликацијата MyIute над 94 отсто од договорите за кредит потпишани дигитално

Студентски пакет „За чиста 10-ка“ на Халкбанк со низа бенефиции за идните академски граѓани

Студентски пакет „За чиста 10-ка“ на Халкбанк со низа бенефиции за идните академски граѓани

Роденденска акција 05-08.10: Кожна галантерија на распродажба во „Горица Трејд“

Роденденска акција 05-08.10: Кожна галантерија на распродажба во „Горица Трејд“

Најпродаваниот модел на „Грин Машинс“ на БРАКО продолжува да биде атрактивен за Саудиска Арабија

Најпродаваниот модел на „Грин Машинс“ на БРАКО продолжува да биде атрактивен за Саудиска Арабија

ВИДЕОЛОТАРИЈА ВО СЕПТЕМВРИ НА ИГРАЧИТЕ ИМ ИСПЛАТИ СЕНЗАЦИОНАЛНИ 50 МИЛИОНИ ДЕНАРИ

ВИДЕОЛОТАРИЈА ВО СЕПТЕМВРИ НА ИГРАЧИТЕ ИМ ИСПЛАТИ СЕНЗАЦИОНАЛНИ 50 МИЛИОНИ ДЕНАРИ

Како социјалните медиуми ги гледаат успешните мажи кај нас и кој оставил најзначаен впечаток изминативе 4 години

Како социјалните медиуми ги гледаат успешните мажи кај нас и кој оставил најзначаен впечаток изминативе 4 години

За нормална функција на црниот дроб – изберете природен хепатопротектив

За нормална функција на црниот дроб – изберете природен хепатопротектив