29 Јануари, 2020
0.0183

Во следните неколку дена горива ќе се точат по овие цени

Објавено во: Економија 17 Јуни, 2019

Почнувајќи од ноќеска на полноќ нафтените деривати ќе се точат по речиси идентични цени како и претходната недела.

Мала корекција бележи само „Супер 95“ со кој возачите ќе полнат резервоари по цена од 67 денари, додека „Супер 98“ не бележи промени и останува 69 денари за наточен литар гориво. 

Останатите нафтени деривати ќе се точат по цени исти како претгодната недела.

Новите цени на нафтените деривати РКЕ ги пресметува по д новата методологија за формирање на малопродажните цени на дериватите. 

Можеби ќе ве интересира

Весковски: Кривична постапка за трговец со филтри за вода

Весковски: Кривична постапка за трговец со филтри за вода

УТРИНСКИ ФОКУС: Колку пари вртат фирмите што „газат“ во Куманово

УТРИНСКИ ФОКУС: Колку пари вртат фирмите што „газат“ во Куманово

Кои се најголемите кумановски газди?

Кои се најголемите кумановски газди?

Кои фирми „газат“ во Куманово?

Кои фирми „газат“ во Куманово?

АДСДП ќе му ја продаде на Владата својата зграда за 8,3 милиони евра

АДСДП ќе му ја продаде на Владата својата зграда за 8,3 милиони евра

МОЖЕ ДА ИМАМЕ И ДИЈАМАНТИ: Концесиите за минерални суровини меѓу интересите и желбите

МОЖЕ ДА ИМАМЕ И ДИЈАМАНТИ: Концесиите за минерални суровини меѓу интересите и желбите

ПАРИЧНИКОТ НА МАКЕДОНЦИТЕ МАЛКУ СЕ ЗДЕБЕЛИЛ - но шест пати сме посиромашни од Европејците

ПАРИЧНИКОТ НА МАКЕДОНЦИТЕ МАЛКУ СЕ ЗДЕБЕЛИЛ - но шест пати сме посиромашни од Европејците

Брегу: Одливот на „мозоци“ е најголем предизвик за Западен Балкан

Брегу: Одливот на „мозоци“ е најголем предизвик за Западен Балкан

ЌЕ ОДАТ ВО ИСТОРИЈАТА: ЕК планира да се „спаси“ од монетите од еден и два евро-цента

ЌЕ ОДАТ ВО ИСТОРИЈАТА: ЕК планира да се „спаси“ од монетите од еден и два евро-цента