30 Мај, 2020
0.0332

Владата изброја 325 илјади евра за несудената прослава

Објавено во: Финансии 02 Ноември, 2019

Владата преку низа активности планирала за 325 илјади евра да го прослави несудениот почеток на преговорите со Европската унија, но средствата не се реализирале откако од Брисел не беше дадено зеено светло, објави ИРЛ.

Членовите на владиниот кабинет на 156 тата владина седница на 8 октомври одлучиле да спроведат кампања за промоција на европските вредности вредна 20 милиони денари, но плановите не се реализирале и кампањата се откажала.

Станува збор за итна набавка, без објавување и спроведување оглас и за тоа ја задолжиле Службата за општи и заеднички работи, а од Министерството за финансии побарале да ги обезбеди парите.

Можам да ви кажам едниствено дека контактираме етаблирани домашни компании. Сепак, зборуваме за нешто што не се случи, потврди Пеце Мирчевски, одговорниот во СОЗР.


Можеби ќе ве интересира

КАМАТИТЕ УПОРНО ОДАТ НАДОЛУ - добро за тие што сакаат кредит, но неповолно за штедачите

КАМАТИТЕ УПОРНО ОДАТ НАДОЛУ - добро за тие што сакаат кредит, но неповолно за штедачите

Шекеринска: Ни требаат пари од странство!

Шекеринска: Ни требаат пари од странство!

АНГЕЛОВСКА ЗА ПЛАТЕЖНАТА КАРТИЧКА: Ќе им помогне на погодените и ќе ја намали сивата економија

АНГЕЛОВСКА ЗА ПЛАТЕЖНАТА КАРТИЧКА: Ќе им помогне на погодените и ќе ја намали сивата економија

БЕА БРОЈ ЕДЕН: Херц оди во стечај

БЕА БРОЈ ЕДЕН: Херц оди во стечај

ПОДАТОЦИ ЗА ПЛАТИ: Еве колку заработуваат Германците

ПОДАТОЦИ ЗА ПЛАТИ: Еве колку заработуваат Германците

Професорката Наумовска нов член на Надзорниот одбор на Прокредит банка

Професорката Наумовска нов член на Надзорниот одбор на Прокредит банка

МБА: Ќе се одржи националниот натпревар на Европскиот квиз на пари

МБА: Ќе се одржи националниот натпревар на Европскиот квиз на пари

За Алкалоид, Комерцијална банка и НЛБ банка бесплатни инвестициски анализи

За Алкалоид, Комерцијална банка и НЛБ банка бесплатни инвестициски анализи

Предвидувањата за вакцините ќе го придвижат пазарот на капитал: Генерали инвестментс совети

Предвидувањата за вакцините ќе го придвижат пазарот на капитал: Генерали инвестментс совети