06 Јуни, 2020
0.0351

Вистина или лага?

Објавено во: Стил 28 Октомври, 2019

Ако на нешто сум алергична (или аргелична, како што велеше ќерка ми кога беше мала) е кога некој ме лаже. Низ годиниве откривам дека и таа моја незгодна реакција на лагите е суета, демек, ми ја потценуваат интелигенцијата. Општо земено, така е. Лагата најчесто не е намената за оној кому му се кажува, туку е обид на оној кој ја пласира да се заштити од нешто. Еднаш пишував за лагите и за нивната црна и бела страна, која најчесто е сива. Ситуациите во кои свесно одлучуваме да излажеме за да не повредиме, се оние бели лаги, за кои баш и не знам колку се бели.

По долго време ја скратив косата, ама онака ѕверско кратење, при што ќерка ми кога ме виде изреагира искрено и ми рече “oh, you look like a boy, but a cute one”. Зошто дрдори на англиски е друга тема, ама детето си кажа искрено дека имам машка фризура. Луѓето со кои се среќавам имаат различни реакции. Од супер, до баш убава промена и оние кои искрено си кажуваат дека долгата коса повеќе ми прилега.


Целата колумна на Ана Бунтеска читајте ја на Женски магазин, тука.


Можеби ќе ве интересира

Д-р Огњен Даскалов: Бидете сигурни дека правите естетски зафат поради себе, а не за околината

Д-р Огњен Даскалов: Бидете сигурни дека правите естетски зафат поради себе, а не за околината

ТУРУНЏИЕВА ЌЕ ВЕ НАСМЕЕ: Короната пуста да остане

ТУРУНЏИЕВА ЌЕ ВЕ НАСМЕЕ: Короната пуста да остане

Чек да брцнам во ташнава: Кришум лаги

Чек да брцнам во ташнава: Кришум лаги

Теона Стругар Митевска: Човекот се адаптира на секоја ситуација и тоа ме инспирира во новиот филм

Теона Стругар Митевска: Човекот се адаптира на секоја ситуација и тоа ме инспирира во новиот филм

Се подбиваа со мене и ме пцуеа, но одам напред со главата горе: Љубовната приказна на Паула Купер Трајковски

Се подбиваа со мене и ме пцуеа, но одам напред со главата горе: Љубовната приказна на Паула Купер Трајковски

Листата со резултати почнав да ја читам одоздола нагоре: Интервју со Илијана, добитник на стипендијата „Борис Трајковски“

Листата со резултати почнав да ја читам одоздола нагоре: Интервју со Илијана, добитник на стипендијата „Борис Трајковски“

За квалитетот се лепат и спонзори: Лозаноски по терк на светските ѕвезди

За квалитетот се лепат и спонзори: Лозаноски по терк на светските ѕвезди

Илина Арсова: Да знаев дека олку популарен се станувало со вљубување во јавна личност, не ќе се мачев толку со планините

Илина Арсова: Да знаев дека олку популарен се станувало со вљубување во јавна личност, не ќе се мачев толку со планините

Ален Исламовиќ, пејачот на „Бјело дугме“: Коронавирусот кај нас трае три години, ама не е до пандемијата

Ален Исламовиќ, пејачот на „Бјело дугме“: Коронавирусот кај нас трае три години, ама не е до пандемијата