06 Јуни, 2020
0.0421

Венко Глигоров удри по Макрадули: „Неспособен си и да си одиш“

Објавено во: Македонија 09 Ноември, 2019

„Кога е загадено во лето - ќути. Кога почнува ладното - ги “вади” студиите кои кажувале дека главниот причинител е затоплувањето во домовите. Па смислија дека со “500” инвертори ќе решавале смртоносно загадување.

Не сум видел ниедна негова студија на која се референцира. Многу поважно е кој ја финансира студијата. Ако таквите студии се поддржани од Усје, Дрисла и таквите, јасна е борбата.

Но не ни требаат студиите на Министерството ... Уверени сме сите дека главното и смртоносното загадување доаѓа од неколку пунктови во Скопје каде се палат недозволиви материи. Дел се фино етаблирани компании, а дел се места/локални објекти каде се пали на диво. Толку јаки шпицови не може да прават ниту домовите ни превозните средства.

Да се вадиш со тоа дека 90% од градовите во Европа се со загадување - треба да си малоумен. Или да мислиш дека ние сме малоумни. Скопје и неколку градови во Македонија се во првите 5 најзагадени градови во светот. За економија сме последни во Европа, а за загадување - први во свет.

Замениче Министре,
да си ги пакуваш куферите и да напуштиш министерството. Ниту си стручен, ни си работлив, а за мито земање не сум сигурен да тврдам. Сега тоа не е ни битно. ДА СИ ОДИШ и да престанеш да не’ труеш.

(ако заменикот не си оди, ЗЗ нема што да бара на премиерското столче)“


Фејсбук статус - Венко Глигоров - Поранешен претседател на Сојузот на стопански комори (ССК)


Можеби ќе ве интересира

Кој е помоќен – верските заедници или државата, гледаме низ пикот на заразата

Кој е помоќен – верските заедници или државата, гледаме низ пикот на заразата

ФАКТОР НА ДЕНОТ: За 24 часа 180 инфицирани со Ковид - 19, двајца починаа

ФАКТОР НА ДЕНОТ: За 24 часа 180 инфицирани со Ковид - 19, двајца починаа

НИКОЛОВСКИ ПОВИКА НА ОДГОВОРНО ОДНЕСУВАЊЕ: Oва е тест токму за нашиот систем

НИКОЛОВСКИ ПОВИКА НА ОДГОВОРНО ОДНЕСУВАЊЕ: Oва е тест токму за нашиот систем

ФИЛИПЧЕ ЗА НОВОЗАБОЛЕНИТЕ: Имало еден период кога не биле свесни и кога циркулирале низ градот

ФИЛИПЧЕ ЗА НОВОЗАБОЛЕНИТЕ: Имало еден период кога не биле свесни и кога циркулирале низ градот

Филипче: Околу 15 семејства носат 90 отсто од новите случаи

Филипче: Околу 15 семејства носат 90 отсто од новите случаи

МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО: 180 нови заболени и 2 починати од Ковид - 19

МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО: 180 нови заболени и 2 починати од Ковид - 19

Адхурим Фазлиу: Верувале или не 5 амбулантни возила за помалку од 15 минути носевме 5 СOVID-19 позитивни или суспектни

Адхурим Фазлиу: Верувале или не 5 амбулантни возила за помалку од 15 минути носевме 5 СOVID-19 позитивни или суспектни

ВО ЖИВО: Венко Филипче ќе одржи прес - конференција

ВО ЖИВО: Венко Филипче ќе одржи прес - конференција

Нови 177 позитивни на коронавирусот во Македонија

Нови 177 позитивни на коронавирусот во Македонија