29 Мај, 2020
0.0336

ВАУЧЕРИ ОД ДВЕСТЕ ЕВРА: Ваква помош ќе добие секој полнолетен Словенец

Објавено во: Балкан, Корона Вирус 19 Мај, 2020

Словенија дoделува туристички ваучери од 200 евра. 

Секој полнолетен граѓанин во земјата ќе добие ваучер за користење на услугите на словенечките туристички агенции.

Програмата со ваучери вреди околу триста милиони евра, но многу од тие пари би се вратиле во државната каса. 

Ваучерите во Словенија, сепак не се замислени како додаток за годишен одмор.

Се крои судбината на оваа летна сезона во регионот. 

Земјите ги регулираат условите за патување. Но, многу од соседите се надеваат дека домашните туристи треба да му помогнат на туризмот. 

Словенија ќе прави список на држави чии граѓани ќе можат да влезат во земјата, беше објавено вчера.

Можеби ќе ве интересира

МОНСТРУМОТ ШТО ЈА ПОТРЕСЕ СРБИЈА - под силно полициско обезбедување почнува судењето на Малчанскиот берберин

МОНСТРУМОТ ШТО ЈА ПОТРЕСЕ СРБИЈА - под силно полициско обезбедување почнува судењето на Малчанскиот берберин

Македонија на новиот проширен список со дозвола за влез во Црна Гора

Македонија на новиот проширен список со дозвола за влез во Црна Гора

ГРАЃАНИТЕ МОЖАТ ДА СЕ ПРИЈАВАТ: Град на Балканот нуди бесплатно летување

ГРАЃАНИТЕ МОЖАТ ДА СЕ ПРИЈАВАТ: Град на Балканот нуди бесплатно летување

БиХ ГИ ОТВОРА ГРАНИЦИТЕ: Сепак Македонците нема да можат да патуваат во оваа земја

БиХ ГИ ОТВОРА ГРАНИЦИТЕ: Сепак Македонците нема да можат да патуваат во оваа земја

Како Србија го ублажи ударот на пандемијата?

Како Србија го ублажи ударот на пандемијата?

МАЛИТЕ БИЗНИСИ ВО АЛБАНИЈА ФРЛЕНИ НА КОЛЕНА: Најмалку 20 отсто затворија, а 120.000 луѓе се без работа

МАЛИТЕ БИЗНИСИ ВО АЛБАНИЈА ФРЛЕНИ НА КОЛЕНА: Најмалку 20 отсто затворија, а 120.000 луѓе се без работа

Хрватска нема да дозволи влез на македонски туристи

Хрватска нема да дозволи влез на македонски туристи

ВУЧИЌ: Oдлуката на Црна Гора од први јуни да не ги отвора границите со Србија е политичка

ВУЧИЌ: Oдлуката на Црна Гора од први јуни да не ги отвора границите со Србија е политичка

ГРЦИТЕ ПОДГОТВЕНИ ЗА СЕЗОНАТА: Германците први ќе допатуваат

ГРЦИТЕ ПОДГОТВЕНИ ЗА СЕЗОНАТА: Германците први ќе допатуваат