15 Август, 2020
0.0380

УНИБАНКА ИЗДАВА ДОМАШНИ ПЛАТЕЖНИ КАРТИЧКИ - КУПУВАМ ДОМАШНО ОД 29ти ЈУНИ

Објавено во: Мои пари 25 Јуни, 2020

УНИБанка АД Скопје е една од деветте банки преку кои се издава „Домашната платежна картичка“, која е дел од третиот сет на мерки на Владата на Република Северна Македонија за поддршка на одредени групи на граѓани и на домашната економија.

Во интерес на граѓаните УНИБанка ги изработи сите картички кои од понеделник 29ти jуни ќе може да се подигнат од деловната мрежа на банката. Картичките ќе бидат распределени по клиенти според податокот за адреса на живеење доставен од страна на Владата на РСМ.

Клиентите од скопскиот регион, банката ги подели по експозитури според првата буква од името на корисникот, додека клиентите кои според податокот за адреса на живеењесе од внатрешноста на републиката се поделени по експозитури на банката во соодветниот град или доколку нема експозитура на УНИБанка, во најблиската според адресата на живеење.

Дополнително корисниците за кои Банката располага со податок за мобилен телефонски број ќе добијат СМС порака со информација за експозитурата во која треба да ја подигнат својата картичка.

Воедно сакаме да ги информираме граѓаните дека со Уредбата на владата на Р. Северна Македонија средствата на оваа платежна картичка ќе можат да ги користат до 15ти август 2020 година за купување на македонски производи.

УНИБанка како општествено одговорна компанија ја поддржува оваа иницијатива на Владата, а за граѓаните и компаниите во изминатиот перод банката презема значаjни активности со цел да одговори на предизвиците кои ни ги наметна оваа пандемија и да го олесни справувањето со последиците од неа.

Банката апелира до своите клиенти во овој период да ги извршуваат сите банкарски трансакции преку нивното електронско банкарство. Превземањето на бесплатнитемобилни апликации My Unibank и UNI Token е брзо и едноставно на мобилен телефон или таблет, а со тоа иматедостапност до сите банкарски услуги и производи од секаде и во секое време.

За повеќе информации во врска со домашната платежна картичка и останатите новости и актуелни понуди, граѓаните можат да jа посетат веб страната на банката:  www.unibank.mk, да се обратат на e-mail: info@unibank.com.mk или директно да ја контактираат Банката на телефонските броеви:02/ 3 111 111 и 02/ 3286 100. 

Можеби ќе ве интересира

Биди дел од најголемата шопинг манија во градот: Биди дел од Garage Sale

Биди дел од најголемата шопинг манија во градот: Биди дел од Garage Sale

Онлајн промоција: „Девет – роман во илустрирани приказни“ на белградскиот дизајнер Славимир Стојановиќ-Футро

Онлајн промоција: „Девет – роман во илустрирани приказни“ на белградскиот дизајнер Славимир Стојановиќ-Футро

ЕВН Македонија ги насочува корисниците на алтернативни решенија за плаќање

ЕВН Македонија ги насочува корисниците на алтернативни решенија за плаќање

МЕЃУНАРОДНА НАГРАДА ЗА ИНОВАТИВНОСТ: Mакедонската компанија SINGULAR-победник на гејминг наградите во Талин

МЕЃУНАРОДНА НАГРАДА ЗА ИНОВАТИВНОСТ: Mакедонската компанија SINGULAR-победник на гејминг наградите во Талин

Технологијата и квалитетот рака под рака: Лондон Мет и предизвиците на модерното образование

Технологијата и квалитетот рака под рака: Лондон Мет и предизвиците на модерното образование

Халкбанк со ваучери за спортска опрема од 5.000 и 3.000 денари за редовните корисници на апликацијата HalkEco

Халкбанк со ваучери за спортска опрема од 5.000 и 3.000 денари за редовните корисници на апликацијата HalkEco

Донација од ЕуроникелИндустри за Општата болница во Кавадарци

Донација од ЕуроникелИндустри за Општата болница во Кавадарци

Книгата „ Монологија“ со најпознатите монолози на Тошо Малерот во сите книжарници „Литература.мк“

Книгата „ Монологија“ со најпознатите монолози на Тошо Малерот во сите книжарници „Литература.мк“

Сите „Со срце за Цобе“ – Сега донираме и преку Телеком

Сите „Со срце за Цобе“ – Сега донираме и преку Телеком