05 Јули, 2020
0.0468

Трпение спасение...но, не за токсични односи и луѓе

Објавено во: Стил 04 Мај, 2020

Голем проблем низ животот ми беше да ја научам, а уште поголем проблем ми беше да ја применам лекцијата на трпение-спасение. Не сум човек што го краси оваа особина. Повеќе сум ко децата што сакаат се’, сега, веднаш и одма. И не знам дали е тоа отсуство на трпение кај мене, или желба да се искуси се’ и тоа наеднаш. Нејсе, оваа особина која ми требаше многу време да ја поднаучам и ми успева да ја применам за одредени работи велат дека е клучот на успехот во животот. Ама па веројатно треба да си скроен за така и да можеш без да те јаде јанѕа да бидеш мудар и да го вклучиш трпението на најсилно. И да, им се восхитувам на оние кои можат да бидат мудри и да се водат по ова правило низ сите животни ситуации, иако да бидам искрена, не ги разбирам во потполност. Кај мене, ова функционирало само кога се работи за она што го пишувам и за ќерка ми.

Нова колумна на Ана Бунтеска на Женски Магазин

Можеби ќе ве интересира

ФОТО: Бектеши и честита роденден на сопругата

ФОТО: Бектеши и честита роденден на сопругата

Фотогалерија од Градиште: Безбедносните мерки заборавени

Фотогалерија од Градиште: Безбедносните мерки заборавени

Откриена е причината: Зошто Тесла умрел во беда и долгови?

Откриена е причината: Зошто Тесла умрел во беда и долгови?

Никогаш не се лутеше, се решаваше со насмевка: Таткото на Влатко Илиевски за споменот на синот

Никогаш не се лутеше, се решаваше со насмевка: Таткото на Влатко Илиевски за споменот на синот

Се прислушкува и преку сијалици: Нов метод на тајните служби

Се прислушкува и преку сијалици: Нов метод на тајните служби

Видете ги блиндираните автомобили на ТИТО

Видете ги блиндираните автомобили на ТИТО

Првпат почнав да трчам за да изгубам некое кило: Сања Николовска Најдовски по подвигот Еверестинг

Првпат почнав да трчам за да изгубам некое кило: Сања Николовска Најдовски по подвигот Еверестинг

Кога ќе закрепнат малите бизниси, ќе ѝ вратат на државата: Интервју со овластениот сметководител и едукатор Мери Каровска

Кога ќе закрепнат малите бизниси, ќе ѝ вратат на државата: Интервју со овластениот сметководител и едукатор Мери Каровска