21 Април, 2018
0.1407

Три навики на Бафет за пат до богатство

Објавено во: Финансии 11 Јануари, 2018

Ворен Бафет од мало дете продавал шишиња со Кока кола, а денес е 4-ти најбогат човек на светот. 

Тој тоа го постигнал благодарение на своите навики. Платата му е 100.000 долари месечно, а богатството му чини 87 милијарди долари. 

Бафет вели дека мора постојано да се учи. Тој сфатил во што е најдобар и постојано се унапредувал. 

Втора работа според него е трпението. Вели дека во бизнисот, но и за други работи, трпението е пресудно. Според него, трпението често значи чекор напред. 

Како трето советува да им се даде признание на колегите. Ако сакате да го следите успехот на Бафет, немојте да заборавите да ги наградите луѓето кои ви помогнале. 

Можеби ќе ве интересира

За десетина дена првиот повик за 50-те милиони евра за мали и средни претпријатија

За десетина дена првиот повик за 50-те милиони евра за мали и средни претпријатија

Се здружија 15 банки од Македонија

Се здружија 15 банки од Македонија

Тевдовски и Богов во Вашингтон

Тевдовски и Богов во Вашингтон

Јадранот за летување поскап од Шпанија, Малта и Грција?

Јадранот за летување поскап од Шпанија, Малта и Грција?

Популарниот Netflix нуди работа од соништата: Да гледате серии и да бидете платени за тоа

Популарниот Netflix нуди работа од соништата: Да гледате серии и да бидете платени за тоа

Германски аеродром бара работници

Германски аеродром бара работници

Кога ќе стартува и како ќе се вика порталот на кој ќе се гледа како се трошат јавните пари

Кога ќе стартува и како ќе се вика порталот на кој ќе се гледа како се трошат јавните пари

Атрактивни слободни места во две банки - Еве каде да аплицирате

Атрактивни слободни места во две банки - Еве каде да аплицирате

Финансии им одговори на обложувалниците: Мора да го заштитиме општеството и младината

Финансии им одговори на обложувалниците: Мора да го заштитиме општеството и младината