26 Август, 2019
0.0189

Тевдовски вработува нов советник за плата од 35.679 денари

Објавено во: Економија 23 Мај, 2019

Посебен советник кој ќе го советува министерот Драган Теводвски за макроекономска политика бара Министерството за финансии. Советникот што ќе биде избран ќе работи на определено време до истекот на мандатот на министерот за финансии. 

Основната нето плата на советникот е предвидено да биде 35.679 денари.

Во огласот кој веќе е објавен стои дека кандидатот треба да има најмалку 240 кредити според ЕКТС или завршен VIII степен економски науки, најмалку 5 години работно искуство во струката, најмалку 3 години работа во меѓународни организации на стратешко планирање и економска проблематика, искуство во изготвување на извештаи и анализи,  и да знае англиски јазик. 


Неодамна министерскиот кабинет го напушти советникот Бранимир Јовановиќ, а министерот Тевдовски објави дека на негово место ќе биде ангажиран нов советник, ама рече дека е лице кое веќе е вработено во Министерството и кое веќе било обучено за новата позиција. Во обукат аучесвувал и самиот Јовановиќ.


Можеби ќе ве интересира

Министерот за транспорт и врски ги повика градоначалниците да се подготват за секундарна гасификација

Министерот за транспорт и врски ги повика градоначалниците да се подготват за секундарна гасификација

Граѓаните скенираат фискални, но како ќе знаат колку пари треба да добијат назад?

Граѓаните скенираат фискални, но како ќе знаат колку пари треба да добијат назад?

Кој ќе седне во министерската фотелја за странски инвестиции?

Кој ќе седне во министерската фотелја за странски инвестиции?

ЕУ подготвува економски напад на САД: Ќе настрадаат гиганти како Фејсбук и Гугл

ЕУ подготвува економски напад на САД: Ќе настрадаат гиганти како Фејсбук и Гугл

За колку ќе пораснат пензиите

За колку ќе пораснат пензиите

ПРЕДЛОЖЕНА ЗА НАСЛЕДНИЧКА НА ТЕВДОВСКИ: Нина Ангелковска ќе управува со парите на граѓаните

ПРЕДЛОЖЕНА ЗА НАСЛЕДНИЧКА НА ТЕВДОВСКИ: Нина Ангелковска ќе управува со парите на граѓаните

Колку пари има во посредувањето за работа на брод?

Колку пари има во посредувањето за работа на брод?

Тркалезна маса на тема: „ВЛАДЕЕЊЕ НА ПРАВОТО КАКО ИМПЕРАТИВ ЗА СТАБИЛНИ И ПРЕДВИДЛИВИ УСЛОВИ ЗА ВОДЕЊЕ БИЗНИС“

Тркалезна маса на тема: „ВЛАДЕЕЊЕ НА ПРАВОТО КАКО ИМПЕРАТИВ ЗА СТАБИЛНИ И ПРЕДВИДЛИВИ УСЛОВИ ЗА ВОДЕЊЕ БИЗНИС“

Промени во органите на управување и раководење на Силк Роуд банка

Промени во органите на управување и раководење на Силк Роуд банка