10 Август, 2020
0.0271

Тедески и Станковиќ – “еден на еден“ на Викенд Медиа Фестивал

Објавено во: Мои пари 08 Јули, 2020

Станковиќ разговорот ќе го темели на резултати од истражувања за перцепцијата за Тедески како бренд

Загреб, 8. јули 2020. – Најголемиот регионален фестивал наменет за комуникациската индустрија – Викенд Медиа Фестивал (Weekend Media Festival) оваа година, во Ровињ во период од 24. до 27. септември ќе биде домаќин на Емил Тедески (Emil Tedeschi), основач и сопственик на Атлантик Групацијата. Во рамки на фестивалот, Тедески ќе биде интервјуиран од страна на Иван Станковиќ (Ivan Stanković),во неговиот познат “еден на еден“ формат. 

По повеќе од 40 години искуство во огласувачката индустрија, Станковиќ својата стручност во креирањето брендови ја пренесе во своето уникатно ток-шоу “Што сум ти јас на тебе и кој сум на себе“ (Šta sam tebi & ko sam sebi“), во чии рамки познатите личности ги гледа од аспект на бренд и преку разговор се обидува да ја утврди усогласеноста помеѓу перцепцијата за нив и реалноста. Станковиќ разговорот со Тедески ќе го базира на резултати од истражување за перцепцијата за него како бренд.


Тедески е еден од најуспешните хрватски и регионални претприемачи. Атлантик Групацијата е една од водечките произведувачи на храна и пијалаци во југоисточна Европа, со портфолио реномирани брендови кои се регионални и европски лидери. Воедно, групацијата е и водечки дистрибутер на производи за широка потрошувачка во регионот.

Тедески е добитник на голем број признанија и награди од професијата и медиумите, а членувал и членува и во релевантни хрватски, регионални и меѓународни институции, здруженија и тела. Учествувајќи во работата на Националниот парламентарен одбор за набљудување на преговорите,активно бил вклучен во процесот на приближување на Хрватска кон Европската Унија, како и бил член на Економско-социјалниот Совет, Претседател на “HUP“ и член на Економскиот Совет на Претседателот на Република Хрватска. Тој е почесен конзул на Ирска во Хрватска, како и член на: Трилатералната комисија, Алумни Асоцијацијата во рамки на бизнис школата “INSEAD“; Советот на Декани на Харвард Кенеди Школата за Управување; Програмскиот совет на ЗСЕМ; Деловниот Совет при Економскиот Факултет во Љубљана; Советот на Комесари во рамки на Московскиот Државен Институт за Меѓународни односи.


Можеби ќе ве интересира

НАД 3.500 ФИНАЛИСТИ НА ТИПСТЕР КУПОТ НА SPORT LIFE! - Од денес стартува финалето за главната премија – стан на Водно!

НАД 3.500 ФИНАЛИСТИ НА ТИПСТЕР КУПОТ НА SPORT LIFE! - Од денес стартува финалето за главната премија – стан на Водно!

ПРЕСТИЖ ВО АКАДЕМСКИОТ СВЕТ – ЛОНДОН МЕТРОПОЛИТЕН УНИВЕРЗИТЕТ

ПРЕСТИЖ ВО АКАДЕМСКИОТ СВЕТ – ЛОНДОН МЕТРОПОЛИТЕН УНИВЕРЗИТЕТ

Telekom MK апликацијата постојано станува подобра

Telekom MK апликацијата постојано станува подобра

Galaxy Tab S7|S7+: нови Samsung таблети за работа и забава

Galaxy Tab S7|S7+: нови Samsung таблети за работа и забава

Квалитетното образование како почетна точка за успешна професионална кариера

Квалитетното образование како почетна точка за успешна професионална кариера

Македонски Телеком со зголемени приходи и раст во интернет и ТВ сегментот во првите шест месеци од 2020 година

Македонски Телеком со зголемени приходи и раст во интернет и ТВ сегментот во првите шест месеци од 2020 година

Huawei започна со продажба на P40 Pro+ и на македонскиот пазар

Huawei започна со продажба на P40 Pro+ и на македонскиот пазар

Претставени новите Samsung Galaxy Watch3 и Galaxy Buds Live

Претставени новите Samsung Galaxy Watch3 и Galaxy Buds Live

Samsung претстави пет нови, моќни Galaxy уреди

Samsung претстави пет нови, моќни Galaxy уреди