09 Август, 2022
0.0195

СТИГНАА РЕЗУЛТАТИТЕ ОД ОБДУКЦИЈАТА - сопругот на Николина Пишек во ноќта на смртта бил во состојба на тешка алкохолизираност, а ги имал земено и овие таблети

Објавено во: Стил 07 Јуни, 2022

Добивај вести на Viber

По наредба на Вишото јавно обвинителство во Белград е извршена обдукција и хемиско-токсиколошка анализа за да се утврдат причините за смртта на покојниот Видоје Ристовиќ, сопруг на познатата водителка Николина Пишек. 

Со комисиско вештачење на Институтот за судска медицина, Медицински факултет во Белград, е утврдено дека смртта на Ристовиќ настапила на 08.05.2022 година во 00.22 часот, поради воспаление на срцевиот мускул, најверојатно од вирусно потекло.

Хемиско-токсиколошката анализа утврдила дека Ристовиќ во моментот на смртта бил во состојба на тежок алкохолизам со 2,83 промили алкохол во крвта. Утврдено е и дека конзумирал лекови од групата седативи кои не биле во токсична концентрација, односно не биле во концентрација што може да предизвика смрт.

Во анализата не е откриено присуство на наркотици и други недозволени психоактивни супстанци (кокаин, хероин, амфетамини, МДМА и други). Комисиското вештачење го извршија тројца вештаци, специјалисти по судска медицина.

Извор: Курир.рс

Можеби ќе ве интересира

Ленин Јовановски: Сѐ што поседувам сакам да биде во „екстра ларџ“ варијанта - мотори, џипови, куќи, површини, предмети...

Ленин Јовановски: Сѐ што поседувам сакам да биде во „екстра ларџ“ варијанта - мотори, џипови, куќи, површини, предмети...

МОДНАТА КУЌА ЛУЈ ВИТОН НИКОГАШ ПОСИЛНА, И покрај кризата профитот се зголеми, сопственикот Анро меѓу најбогатите во светот

МОДНАТА КУЌА ЛУЈ ВИТОН НИКОГАШ ПОСИЛНА, И покрај кризата профитот се зголеми, сопственикот Анро меѓу најбогатите во светот