21 Февруари, 2020
0.0243

Стартува поврат на данок за земјоделците

Објавено во: Агробизнис 18 Декември, 2019

Од денеска 17.000 земјоделци може да си бараат поврат на данок.

Повратот се однесува за приходот од продажба на земјоделски производи кои земјоделците го оствариле во 2018 година, а повратот на парите ќе почне да се прави од утре и исплатата ќе се врши неколкукратно.

Во согласност со законската регулатива, земјоделците кои во текот на една година имале доход од продажба на сопствени земјоделски производи кој не го надминал износот од 1.000.000 денари и кои немаат друг приход што се оданочува, имаат право на враќање на платениот данок до 20.000 денари.

Можеби ќе ве интересира

Добри земјоделски практики, придонес за одржливо земјоделство

Добри земјоделски практики, придонес за одржливо земјоделство

Зошто Вардарскиот регион е лидер по производство на грозје?

Зошто Вардарскиот регион е лидер по производство на грозје?

Почнува кампања на инфо денови за мерка 1 од ИПАРД Програмата 2014-2020

Почнува кампања на инфо денови за мерка 1 од ИПАРД Програмата 2014-2020

ШАНСА ЗА МЛАДИТЕ: Се нудат 20.000 евра неповратно

ШАНСА ЗА МЛАДИТЕ: Се нудат 20.000 евра неповратно