11 Јули, 2020
0.0185

Со ум да е...Велигден да е

Објавено во: Стил 20 Април, 2020

Ова е првиот Велигден кој поминува без гужви, без полни храмови, без преполни улици осветлени од запалени свеќи. Додуше, ова е и првиот Април кој го минуваме дома, затворени со денови, а не ретко, повозрасните се во превентивна изолација повеќе од 20 дена за да се заштитат од вирусот кој драстично ни ги смени животите на сите.

Она што го знаете за мене е дека не сум религиозна и дека религијата, сексуалната ориентација, националноста никогаш не ми биле ниту најмал фактор при комуникација со луѓето или бирањето пријатели. Луѓето кои со своето присуство го оплеменуваат мојот живот имаат една заедничка особина, а тоа е дека сите се ЛУЃЕ. А за мене, тоа значи дека дека се чесни, свои, искрени, полни љубов и топлина за сите околу себе. Луѓето на кои им се восхитувам се оние кои и во овие тешки времиња, не забораваат на другите и секогаш се тука за да помогнат во рамките на своите можности. И меѓу нив има христијани, има и муслимани. И кај едните и другите ја има чоештината која на светов му е (особено деновиве) потребна за да опстои.

Целата колумна на Ана Бунтеска, на Женски магазин

Можеби ќе ве интересира

Интервју со Бобан Милошески: Специјалната војска „Авалон“ ќе се бори до последен момент

Интервју со Бобан Милошески: Специјалната војска „Авалон“ ќе се бори до последен момент

Сакате да се збогатите? Одете во Мариово, Стогово и Куманово

Сакате да се збогатите? Одете во Мариово, Стогово и Куманово

Женска политичка модна битка: Која од нашите политичарки во изборна кампања остава стилски впечаток?

Женска политичка модна битка: Која од нашите политичарки во изборна кампања остава стилски впечаток?

Првата македонска ултрамаратонка што го истрча Мон Блан моментно тренира трчајќи по ќерката: Приказната на Светлана Стојаноска Ивановска

Првата македонска ултрамаратонка што го истрча Мон Блан моментно тренира трчајќи по ќерката: Приказната на Светлана Стојаноска Ивановска

На моето дете ќе му кажам дека сурогат мајка ми помогна да го донесам на свет: Искрено со Весна, за борбата да се оствари како мајка

На моето дете ќе му кажам дека сурогат мајка ми помогна да го донесам на свет: Искрено со Весна, за борбата да се оствари како мајка

ФОТО: Бектеши и честита роденден на сопругата

ФОТО: Бектеши и честита роденден на сопругата

Фотогалерија од Градиште: Безбедносните мерки заборавени

Фотогалерија од Градиште: Безбедносните мерки заборавени

Откриена е причината: Зошто Тесла умрел во беда и долгови?

Откриена е причината: Зошто Тесла умрел во беда и долгови?

Никогаш не се лутеше, се решаваше со насмевка: Таткото на Влатко Илиевски за споменот на синот

Никогаш не се лутеше, се решаваше со насмевка: Таткото на Влатко Илиевски за споменот на синот