26 Август, 2019
0.0168

Со буџет од дваесет милиони денари Владата ќе праќа работници со ниски примања на одмор

Објавено во: Економија 17 Јуни, 2019

Министерството за економија и годинава ќе носи работници со ниски примања на годишен одмор. 

Доколку во едно семејство нето платата не надминува месечно 22.000 денари, може да конкурира за организиран одмор, односно за субвенциониран одмор од Владата со 15.000 денари. За ова денеска информираше министерот Бектеши кој каже дека од буџетот за оваа мерка се издвоени 20 000 000денари

„Сите вработени кои ги исполнуваат условите месечните примања во семејството да не надминуваат нето приход од вкупно 22.000 денари, ќе имаат право на субвенции од 15.000 денари. Корисниците на овие ваучери ќе имаат на располагање голем број категоризирани хотели во земјата за сместување кои се претходно пријавени во Министерството за економија и со кои имаме склучено Договор за соработка“, истакна Бектеши.

Повикот е веќе објавен и граѓаните кои ги исполнуваат условите час поскоро да ги подготват документите и да ги пратат во министерството за економија. Повикот ќе биде отворен до 30 Август годинава.

Документите потребни за аплицирање се објавени на веб-страницата на Министерството за економија, како и деталите за потребната документација, а можат да се обезбедат и преку архивата на Министерството.

Минатата година со оваа мерка околу 1700 семејства искористија одмор низ туристичките места во државата. 

Можеби ќе ве интересира

Министерот за транспорт и врски ги повика градоначалниците да се подготват за секундарна гасификација

Министерот за транспорт и врски ги повика градоначалниците да се подготват за секундарна гасификација

Граѓаните скенираат фискални, но како ќе знаат колку пари треба да добијат назад?

Граѓаните скенираат фискални, но како ќе знаат колку пари треба да добијат назад?

Кој ќе седне во министерската фотелја за странски инвестиции?

Кој ќе седне во министерската фотелја за странски инвестиции?

ЕУ подготвува економски напад на САД: Ќе настрадаат гиганти како Фејсбук и Гугл

ЕУ подготвува економски напад на САД: Ќе настрадаат гиганти како Фејсбук и Гугл

За колку ќе пораснат пензиите

За колку ќе пораснат пензиите

ПРЕДЛОЖЕНА ЗА НАСЛЕДНИЧКА НА ТЕВДОВСКИ: Нина Ангелковска ќе управува со парите на граѓаните

ПРЕДЛОЖЕНА ЗА НАСЛЕДНИЧКА НА ТЕВДОВСКИ: Нина Ангелковска ќе управува со парите на граѓаните

Колку пари има во посредувањето за работа на брод?

Колку пари има во посредувањето за работа на брод?

Тркалезна маса на тема: „ВЛАДЕЕЊЕ НА ПРАВОТО КАКО ИМПЕРАТИВ ЗА СТАБИЛНИ И ПРЕДВИДЛИВИ УСЛОВИ ЗА ВОДЕЊЕ БИЗНИС“

Тркалезна маса на тема: „ВЛАДЕЕЊЕ НА ПРАВОТО КАКО ИМПЕРАТИВ ЗА СТАБИЛНИ И ПРЕДВИДЛИВИ УСЛОВИ ЗА ВОДЕЊЕ БИЗНИС“

Промени во органите на управување и раководење на Силк Роуд банка

Промени во органите на управување и раководење на Силк Роуд банка