14 Ноември, 2018
0.2553

„Скопско“ ги враќа маалските дружби во Карпош!

Објавено во: Мои пари 16 Август, 2018

Благодарение на омилениот пивски бренд „Скопско“, а во духот на неговиот слоган „За нас“ денеска жителите на општина Карпош добија нов летниковец, донација од „Пивара Скопје“. Станува збор за ново место за дружење и за рекреација, каде што граѓаните на оваа општина ќе имаат можност да го поминуваат времето заедно и да го негуваат маалскиот живот, кој сите ние полека го забораваме.


Станува збор за донација на првиот од  вкупно 15 летниковци, кои ќе бидат поставени во различни општини низ земјава, а која произлезе токму од духот на „Скопско“ пиво, кое со својата најнова кампања нè потсетува на пријателствата, маалските анегдоти и приказни и на сите други мали нешта што ни значат, нè зближуваат и нè радуваат.

Летниковците се места за дружење каде што се играат најразлични друштвени игри – табла, шах и карти, но и каде што можеме да седнеме, да ги запознаеме сите соседи што живеат над нас, под нас, спроти нас,  да испиеме по едно„Скопско“ и да разговараме за сè и сешто. Да подзастанеме и да се одмориме од горештините, да ги наштимуваме велосипедите пред да тргнеме во авантура или да се направи последен договор пред баскет. Летниковците се симбол за заедништво и на насмевки, симбол за растењето на многу генерации заедно.


„Скопско“ пиво со оваа акција и со новите летниковци ќе донесе многу насмевки и ќе создаде уште подобри услови за да се раскажуваат и пренесуваат среќни приказни за маалските дружби, за пријателите, ЗА НАС. Нека ни е на здравје со СКОПСКО!


Можеби ќе ве интересира

Санирани дефекти во водоводната мрежа

Санирани дефекти во водоводната мрежа

Дефектот на ул.Индира Ганди е саниран

Дефектот на ул.Индира Ганди е саниран

Прекин на водоснабдување во Црниче

Прекин на водоснабдување во Црниче

Доделени 8 нови стипендии од енергетските компании за студентите на ФЕИТ

Доделени 8 нови стипендии од енергетските компании за студентите на ФЕИТ

„ОРКА Холдинг“: Продолжуваме да работиме согласно законските прописи

„ОРКА Холдинг“: Продолжуваме да работиме согласно законските прописи

Прекин на водоснабдувањето во Радишани

Прекин на водоснабдувањето во Радишани

Учениците од ОУ "Песталоци" во посета на лабораторијата на ЈП Водовод и канализација - Скопје

Учениците од ОУ "Песталоци" во посета на лабораторијата на ЈП Водовод и канализација - Скопје

Доделени наградите „13 Ноември“ од Сојуз на спортови на Скопје

Доделени наградите „13 Ноември“ од Сојуз на спортови на Скопје

Блокирање на хуманитарната помош од Шпанија за камповите Тиндоуф во Алжир на пристаништето Оран

Блокирање на хуманитарната помош од Шпанија за камповите Тиндоуф во Алжир на пристаништето Оран