03 Април, 2020
0.0528

Скопјанка пред две години заработила 17 милиони евра

Објавено во: Економија 26 Февруари, 2020

Во 2018 година скопјанка има остварено највисок годишен бруто приход од 1.056.992.055 денари или околу 17 милиони евра. 

Според директорката нна УЈП, Сања Лукаревска, станува збор за госпоѓа од Скопје, која ја остварила и највисоката капитална добивка исплатена во последниве 10 години. 

Граѓанин од Скопје е втор на листата со остварен бруто приход од 453.517.731 денар или 7,3 милиони евра.

Во првите 10 со највисоки приходи има и лица од Гевгелија, Струмица, Тетово. 

Можеби ќе ве интересира

Нема минимална плата од 14.934 денари во наредните три месеци

Нема минимална плата од 14.934 денари во наредните три месеци

Јавните претпријатија започнаа со уплаќање на добивките кон буџетот

Јавните претпријатија започнаа со уплаќање на добивките кон буџетот

АЗЕСКИ НА ЖЕШКА ЛИНИЈА СО КОЛЕГИТЕ ОД РЕГИОНОТ - мора да се отворат транспортните коридори и да стигнат суровините

АЗЕСКИ НА ЖЕШКА ЛИНИЈА СО КОЛЕГИТЕ ОД РЕГИОНОТ - мора да се отворат транспортните коридори и да стигнат суровините

Пауновски: Во Битола запечатени повеќе од 40 кафемати

Пауновски: Во Битола запечатени повеќе од 40 кафемати

Заев објасни што е тоа „чекич и денс“

Заев објасни што е тоа „чекич и денс“

КАКО ЌЕ ПОМАГА ЕК: 100 милијарди евра за да не се отпуштат работниците

КАКО ЌЕ ПОМАГА ЕК: 100 милијарди евра за да не се отпуштат работниците

Седница на отворено: Град Скопје ќе се откаже од дел од најголемите приходи

Седница на отворено: Град Скопје ќе се откаже од дел од најголемите приходи

По колкава награда добија Чифлиганец, Етеми, Таки Фити..

По колкава награда добија Чифлиганец, Етеми, Таки Фити..

Три месеци се чека за нега од друго лице, Бајрактар вели од понеделник ќе биде се во ред

Три месеци се чека за нега од друго лице, Бајрактар вели од понеделник ќе биде се во ред