20 Октомври, 2020
0.0236

СИНДИКАТОТ ДО ГЛАВНИТЕ ВО „БАРГАЛА“ - денеска е последен ден за платата и за заостанатиот дел

Објавено во: Економија 25 Септември, 2020

Сојузот на синдикатите на Македонија го потсетува раководството на Баргала АД Штип дека денес ( 25.09.2020 година)  е последен ден за исплата на плата и застанатиот дел од платата утвредено со Спогодбата потпишана на 1 септември 2020 година.

„Доколку раководството не ги преземе сите напори за исплата согласно договореното во Спогодбата, ќе бидеме приморани да ги преземеме сите законски мерки со цел за заштита на економските и социјалните права на своите членови од работниот однос“, истакнува Дарко Димовски, Претседател на ССМ

Со спогодбата беше договорено на работниците да им биде исплаќана редовно платата, а започнувајќи од платата во месец септември, месечно да се исплаќа и разликата на плата која работодавачот не им ја исплатил на работниците за 3 месеци, по 30 отсто, како и разликата на плата од 10 проценти која била помалку исплатена за месец февруари.

Можеби ќе ве интересира

Кои се Кинезите кои се збогатија од корона кризата?

Кои се Кинезите кои се збогатија од корона кризата?

Пандемијата придонесе за скок на цената на златото

Пандемијата придонесе за скок на цената на златото

Мартенс со барање до македонската Влада: На германските инвеститори им треба предвидлива криза

Мартенс со барање до македонската Влада: На германските инвеститори им треба предвидлива криза

Ејуп Рустеми од Пошта на местото на Китанов во Државни патишта, денеска избор на директори

Ејуп Рустеми од Пошта на местото на Китанов во Државни патишта, денеска избор на директори

Huawei е подготвен да докаже дека нема закана за безбедноста од нивната мрежа

Huawei е подготвен да докаже дека нема закана за безбедноста од нивната мрежа

ТТК Банка предупредува на лажно претставување со злоупотреба на името на Банката

ТТК Банка предупредува на лажно претставување со злоупотреба на името на Банката

Се уште нема списоци за платежни картички на повидок, СДСМ вели дека законските измени ќе бидат наскоро

Се уште нема списоци за платежни картички на повидок, СДСМ вели дека законските измени ќе бидат наскоро

И во Македонија има спортски клубови што прават профити! Кои се тие?

И во Македонија има спортски клубови што прават профити! Кои се тие?

КОИ СЕ СТРУМИЧКИТЕ ФИРМИ ЗА КОИ ПРОГОВОРИ КОСТОВСКИ - од СДСМ велат: немаме ништо со лошото работење на Еуростандард

КОИ СЕ СТРУМИЧКИТЕ ФИРМИ ЗА КОИ ПРОГОВОРИ КОСТОВСКИ - од СДСМ велат: немаме ништо со лошото работење на Еуростандард