19 Ноември, 2019
0.0246

Нов Sport Vision на стара адреса

Шопингот треба да претставува уникатно искуство и затоа Sport Vision целосно го трансформираше својот изглед во City Mall во проширена, модерна и моќна спортска продавница

Објавено во: Мои пари 08 Ноември, 2019

Sport Vision во последните 5 години еволуираше во најсериозниотмалопродажен ланец за спортска опрема на Балканот. Со повеќе од 300 продавници лоцирани во 9 држави од регионот,својата понуда ја презентира пред популација од околу 55 милиони луѓе.

Визијата на оваа компанија е шопингот да се претвори во искуство, а не секојдневие или обврска. За таа цел, Sport Vision ја прошири и ја трансформира својата продавница во City Mall во Скопје. Со промената, идејата на Sport Vision е да се пренесат најдобрите светски искуства преку иновација и диференцијација и да се понудат дополнителни вредности, како за купувачите така и за брендовите од нивното портфолио. Новиот Sport Vision концепт на старата позната локација ќе го промени начинот на кој потрошувачите го доживуваат купувањето патики и спортска опрема и ќе прерасне во место кое ги исполнува нивните желби. Сето ова потрошувачите можат да го почувствуваат од 7-ми ноември 2019 година во проширената и концептуално изменета продавница во Skopje City Mall.Симболично, почетоците на Sport Vision во Македонија се поврзани со отворањето на City Mall и токму затоа иновацијата и трансформацијата повторно започнува од тука.

Sport Vision континуирано се трансформира затоа што може да ги согледа перспективите за малопродажните ланци кои се детерминирани да стигнат до својата заедница потрошувачи со иновации и постојано унапредување.

Компанијата е партнер на водечките светски брендови како Nike, adidas, Under Armour, Reebok, Timberland, Converse и др., како и лиценциран партнер за производство и дистрибуција на реномираните спортски брендови Champion, Umbro, Lotto, Ellesse, Lonsdale и други.

Можеби ќе ве интересира

Предновогодишно дружење на вработените од Пивара Скопје со децата во СОС Детско Село

Предновогодишно дружење на вработените од Пивара Скопје со децата во СОС Детско Село

По најубавите есенски рути низ Македонија со Lexus UX

По најубавите есенски рути низ Македонија со Lexus UX

АмЧам ја отвори Глобалната недела на претприемништво

АмЧам ја отвори Глобалната недела на претприемништво

КИФ и Самитот Македонија2025 - Можности за заедничка соработка

КИФ и Самитот Македонија2025 - Можности за заедничка соработка

Истражување на Асоцијацијата на финансиски друштва: Најмногу кредити се бараат за поправки

Истражување на Асоцијацијата на финансиски друштва: Најмногу кредити се бараат за поправки

Галиите од Вардар ќе заминат кога ќе се заплени имотот на ВМРО ДПМНЕ

Галиите од Вардар ќе заминат кога ќе се заплени имотот на ВМРО ДПМНЕ

Вишеградската група и ние

Вишеградската група и ние

Отворен ден во ПроКредит банка

Отворен ден во ПроКредит банка

Повик за акција - UNSMOKE your world

Повик за акција - UNSMOKE your world