26 Август, 2019
0.0172

Сестрата Олга со „Еуролинк осигурување“ подобра од братот Коки со „Еуростандард банка“

Објавено во: Економија 15 Јули, 2019

Годината 2018 беше поуспешна за сестрата Олга Костовска отколку на братот Коста Костовски, кои ги водат капиталните бизниси на својот татко - Трифун Костовски, кој реши „Еуролинк осигурување“ и „Еуростандард банка“ да им ги остави на управување на своите две деца. 

„Еуролинк осигурување“, управуван од сестрата Олга, зад себе има исклучително успешна деловна година. Осигурителната компанија има 695.000 евра добивка и тоа е резултат што е за 580.000 евра подобар од резултатот остварен во 2017 година. Зголемени се и нето приходите на 13,7 милиони евра лани. 

Кај братот Коки пак, „Еуростандард банка“ лани годината ја заврши со загуба од 6,33 милиони евра и со намалено пазарно учество по основ на нето приходи од камати кои лани изнесувале 4 милиони евра и тие се за 745.000 евра пониски од претходната година. 

Поопшорно за резултатите на наследниците на бизнисменот Костовски може да се погледнат овде.

Можеби ќе ве интересира

Од денеска започнува со работа најскапата наплатна рампа за патарина во Македонија

Од денеска започнува со работа најскапата наплатна рампа за патарина во Македонија

Министерот за транспорт и врски ги повика градоначалниците да се подготват за секундарна гасификација

Министерот за транспорт и врски ги повика градоначалниците да се подготват за секундарна гасификација

Граѓаните скенираат фискални, но како ќе знаат колку пари треба да добијат назад?

Граѓаните скенираат фискални, но како ќе знаат колку пари треба да добијат назад?

Кој ќе седне во министерската фотелја за странски инвестиции?

Кој ќе седне во министерската фотелја за странски инвестиции?

ЕУ подготвува економски напад на САД: Ќе настрадаат гиганти како Фејсбук и Гугл

ЕУ подготвува економски напад на САД: Ќе настрадаат гиганти како Фејсбук и Гугл

За колку ќе пораснат пензиите

За колку ќе пораснат пензиите

ПРЕДЛОЖЕНА ЗА НАСЛЕДНИЧКА НА ТЕВДОВСКИ: Нина Ангелковска ќе управува со парите на граѓаните

ПРЕДЛОЖЕНА ЗА НАСЛЕДНИЧКА НА ТЕВДОВСКИ: Нина Ангелковска ќе управува со парите на граѓаните

Колку пари има во посредувањето за работа на брод?

Колку пари има во посредувањето за работа на брод?

Тркалезна маса на тема: „ВЛАДЕЕЊЕ НА ПРАВОТО КАКО ИМПЕРАТИВ ЗА СТАБИЛНИ И ПРЕДВИДЛИВИ УСЛОВИ ЗА ВОДЕЊЕ БИЗНИС“

Тркалезна маса на тема: „ВЛАДЕЕЊЕ НА ПРАВОТО КАКО ИМПЕРАТИВ ЗА СТАБИЛНИ И ПРЕДВИДЛИВИ УСЛОВИ ЗА ВОДЕЊЕ БИЗНИС“