15 Јуни, 2021
0.0192

Се продолжува рокот за плаќање на закупнина за државно земјиште до 31 октомври 2020 година

Објавено во: Агробизнис, Корона Вирус 14 Април, 2020

Се продолжува рокот за плаќање на годишната закупнина за државно земјиште за 2019 година до 31 октомври 2020 година.

На предлог на Mинистерство за земјоделство, шумарство и водостопанство, Владата на оваа седница ја донесе Уредбата за дополнување на уредбата со законска сила за примена на законот за земјоделското земјиште за време на вонредна состојба со која заради надминување на економските потешкотии на закупците кои ќе настанат заради вонредната состојба поради епидемијата се продолжува рокот за плаќање на годишната закупнина за 2019 година до 31 октомври 2020 година.

При тоа нема да се врши еднострано раскинување на договори за закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост заради неплатена годишна закупнина до 31 октомври 2020 година.