21 Април, 2021
0.0248

Македонците и понатаму нема да можат да патуваат во Грција

Објавено во: Македонија 08 Март, 2021

Македонските граѓани и понатаму нема да можат да патуваат во Грција. 

Грција не ги отвора границите за Македонија. Продолжена е забраната за патници од трети земји.   Грција ја продолжи забраната за пристигнување патници од околните земји по воздушен, копнен и морски пат, а тоа правило важи и за патниците од земјите од третиот свет. Забраната е на сила две недели, поточно до 22 март. На граѓаните на земјите членки на ЕУ, како и на државјаните на Австралија, Нов Зеланд, Јужна Кореја, Тајланд, Обединетите Арапски Емирати, Велика Британија, Русија и Израел не им е забранет влез. Здравствените работници, жителите на ЕУ, членовите на дипломатските мисии, дипломатите, возачи на камиони, транзитни патници, студенти, негуватели на стари лица и инвалиди и сезонски земјоделски работници се изземени од забраната.  Пред неколку дена Грција ги заостри мерките за борба против коронавирусот. Грција е поделена во две зони- темноцрвена (многу зголемена опасност) и црвена. 

Можеби ќе ве интересира

ВО МАКЕДОНИЈА ДОСЕГА ВАКЦИНИРАНИ ОКОЛУ 40.000 ГРАЃАНИ: Направени се нарачки за повеќе од 2 милиони вакцини, но ќе се набавува и од „Торлак“

ВО МАКЕДОНИЈА ДОСЕГА ВАКЦИНИРАНИ ОКОЛУ 40.000 ГРАЃАНИ: Направени се нарачки за повеќе од 2 милиони вакцини, но ќе се набавува и од „Торлак“

НЕПОТИЗАМ, КРОНИЗАМ, КЛИЕНТЕЛИЗАМ, ПАРТИСКА ПОВРЗАНОСТ - во јавниот сектор и лани се вработувале малку „поеднаквите“ од другите

НЕПОТИЗАМ, КРОНИЗАМ, КЛИЕНТЕЛИЗАМ, ПАРТИСКА ПОВРЗАНОСТ - во јавниот сектор и лани се вработувале малку „поеднаквите“ од другите

ЕПИДЕМИОЛОГОТ ДАНИЛОВСКИ: Цитокинската бура е последица од претерана стимулација на имунолошкиот систем

ЕПИДЕМИОЛОГОТ ДАНИЛОВСКИ: Цитокинската бура е последица од претерана стимулација на имунолошкиот систем

Маж си ја убил сопругата во Струга

Маж си ја убил сопругата во Струга

Продолжуваат мерките за ограничување на движењето до 27 април, но предвидени се исклучоци

Продолжуваат мерките за ограничување на движењето до 27 април, но предвидени се исклучоци

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Maкедонија ќе набавува вакцини од „Торлак“, Македонците кои се вакцинира, може да се ревакцинираат во Србија

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Maкедонија ќе набавува вакцини од „Торлак“, Македонците кои се вакцинира, може да се ревакцинираат во Србија

Охриѓанец дал 4.500 евра на измамници кои го лажеле дека ќе добие наследство од Франција

Охриѓанец дал 4.500 евра на измамници кои го лажеле дека ќе добие наследство од Франција

Бројката на починати од коронавирусот надмина 4.500

Бројката на починати од коронавирусот надмина 4.500

Земјотрес е регистриран во западна Македонија

Земјотрес е регистриран во западна Македонија