07 Март, 2021
0.0224

Сања Лукаревска: Дедо Мраз ми беше многу страшен - наместо да се радувам, се заледував од страв

Објавено во: Стил 29 Декември, 2020

Иако короната наметна, специфично функционирање, Сања Лукаревска, директорка на Управата за јавни приходи, горда е на многуте мерки што ги спроведоа како даночен орган, а резултираа со позитивни коментари и извештаи од релеватни меѓународни институции. Од аспект на професионален план, во Новата Година, посакува да се реализира се она што го зацртале како институција - во делот на дигитализацијата и модернизацијата на деловните процеси.

Приватно сака да и се исполнат неколку желби- да оди на патувања , почесто да се гледа со своето друштво и да си посвети повеќе време себеси.

Луѓето кои ја познаваат велат дека не е само голем професионалец, туку и добар човек. Лесно се стапува во контакт со неа. Лукаревска е отворена , срдечна и пред се искрена во комуникацијата. Подготвена е да открие и дел од приватноста, без да ве ограничува. Уште еден факт за почит како соговорник.

* Се одбројуваат последните денови од 2020 година, една од најтешките на глобално ниво, поради пандемијата со корона вирусот. Кога ќе направите ретроспектива на професионален план, дали сте задоволни од сработеното? Го остваривте ли тоа што си го зацртавте како цел?

- Многу предизвици имав и јас и моите колеги од УЈП оваа 2020 година. Исто така, ако го земам во предвид и мојот краток ангажман како пратеник во Собранието на РСМ и тоа го ставам во многуте професионални предизвици и искуства. Короната наметна, едно многу специфично функционирање.

Горда сум на многуте мерки кои што ги спроведовме како даночен орган, позитивните коментари и извештаи кои одеа во приилог на нашето работење, а дојдоа од релеватни меѓународни институции.

Целото интервју на Женски магазин, овде.