16 Јули, 2019
0.0325

Само во овој дел на Хрватска издадени дозволи за 6.000 странски работници

Објавено во: Економија 15 Јуни, 2019

Само на Истра во Хрватска издадени се дозволи за повеќе од 6.000 странски работници.

Се бараат работници за туризам и градежништво. За Пореч имало највеќе барања, и тоа над 1.900. 

Тоа е 45% од вкупниот број дозволи издадени во 2018 година. 

За Пула има 1.886 дозволи, а за Ровињ 839, додека за Умаг се 789 дозволи. 

Работници доаѓаат од регионот, и тоа 45% од БиХ, 30% од Србија, 10% од Македоија и 6% од Косово. 

Можеби ќе ве интересира

Возачи од денес ќе точите горива по повисоки цени

Возачи од денес ќе точите горива по повисоки цени

Над 4.100 граѓани аплицираа во Град Скопје за субвенции за велосипед во 2019 година

Над 4.100 граѓани аплицираа во Град Скопје за субвенции за велосипед во 2019 година

Бислимовски очекува новите станови да поевтинат за 100 евра

Бислимовски очекува новите станови да поевтинат за 100 евра

По повисоки цени возачите ќе полнат бензин и дизел од полноќ

По повисоки цени возачите ќе полнат бензин и дизел од полноќ

Како работеа бизнисите на Трифун Костовски лани?

Како работеа бизнисите на Трифун Костовски лани?

Сестрата Олга со „Еуролинк осигурување“ подобра од братот Коки со „Еуростандард банка“

Сестрата Олга со „Еуролинк осигурување“ подобра од братот Коки со „Еуростандард банка“

Кој е поуспешен од децата на Трифун Костовски?

Кој е поуспешен од децата на Трифун Костовски?

Нови поповолни услови за кредитирање во Силк роуд банка

Нови поповолни услови за кредитирање во Силк роуд банка

ИМА НАЈАВИ ЗА ПОСКАПУВАЊЕ НА ЗЛАТОТО: Македонските златари се жалат дека работата оди тешко

ИМА НАЈАВИ ЗА ПОСКАПУВАЊЕ НА ЗЛАТОТО: Македонските златари се жалат дека работата оди тешко