14 Август, 2020
0.0185

Сакате да се збогатите? Одете во Мариово, Стогово и Куманово

Објавено во: Стил 09 Јули, 2020

Нашата земја покрај своите природни има и подземни богатства. Но овој пат не зборуваме за закопано злато или други скапоцености. Нешто сосема друго од кое можете да заработите многу пари.

Тартуфот е познат уште од времето на старите Египќани, Римјани и Грци, но повторно е откриен дури во 19 век! 

Неговото доцнење меѓу печурките не го попречи веднаш да ја земе кралската титула меѓу фамилијата габи. Плодови со силен, специфичен мирис, во црна или бела боја, со големина меѓу два и осум сантиметри, скриени под површината на земјата, и тоа само на ретки места. Навидум се неугледни, потсетуваат на компир, а на вкус се како мешавина на старо сирење и кромид.

Повеќе детали на Машки магазин овде.

Можеби ќе ве интересира

Вилма Трајковска- поранешната Прва дама на Македонија и денес стилски изгледа одлично

Вилма Трајковска- поранешната Прва дама на Македонија и денес стилски изгледа одлично

Охридско лето: празнување на музичкиот гениј Бетовен по повод 250 години од неговото раѓање

Охридско лето: празнување на музичкиот гениј Бетовен по повод 250 години од неговото раѓање

ШТО СЛУШААТ ПОЗНАВАЧИТЕ НА ДОБРИОТ ЗВУК

ШТО СЛУШААТ ПОЗНАВАЧИТЕ НА ДОБРИОТ ЗВУК