24 Март, 2018
0.1306

Раздвижување со акциите на првиот работен ден по празниците

Објавено во: Финансии 10 Јануари, 2018

Вчера, на првиот работен ден по празниците, се бележат нови движења со акциите на девет котирани друштва, но овој пат не станува збор за тргување со акции, туку со нетрговски трансфер на обични акции со право на глас. 

Македонска берза согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, соопшти дека вчера на 9 јануари е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Уготур АД Скопје – 26 обични акции;
- РЖ Институт АД Скопје – 6 обични акции;
- Арцелормиттал Скопје (ЦРМ) АД Скопје – 776 обични акции;
- РЖ Економика АД Скопје – 23 обични акции;
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 24 обични акции;
- РЖ Услуги АД Скопје – 197 обични акции;
- РЖ Техничка Контрола АД Скопје – 9 обични акции;
- Макстил АД Скопје – 535 обични акции;
- Арцелормиттал Скопје (ХРМ) АД Скопје – 465 обични акции;

Можеби ќе ве интересира

ВЕТЕНА ЗЕМЈА: Се отвора врата и ќе им даваат четири пати повисоки плати

ВЕТЕНА ЗЕМЈА: Се отвора врата и ќе им даваат четири пати повисоки плати

По големиот пик МБИ10 индексот паѓа цела недела

По големиот пик МБИ10 индексот паѓа цела недела

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Колку акции се истргуваа на ЗК Пелагонија за половина милион денари

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

Платата не е лоша, но никој не сака да ја работи оваа работа

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

СРБИТЕ ПРЕСМЕТАА: Еве што можат да купат за 10 динари

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

Кој презеде акции од Комерцијална банка вредни 18 милиони евра?

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ПЛАШАТ: И ЕУ може да посегне по одмазда

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

ПОКАЧУВАЊЕ: Ако директорите добијат повисоки плати, истото ќе важи и за работниците

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот

МИЛИОН ДОЛАРИ: Толку пари доби најдобрата учителка на светот