28 Јануари, 2020
0.0184

РАБОТНИЦИТЕ ЧЕКААТ: Ќе ја исполнат ли газдите обврската за К15

Објавено во: Економија 06 Декември, 2019

Многу работодавци веќе се подготвени или ги завршуваат последните пресметки за исплата на годишниот регрес или таканаречениот К15.

До крајот на оваа година приватниот сектор ќе добие регрес кој за оваа година ќе се движи од 9.610 денари до 14.090 денари. 

Условите за да добиете К15 се исти како и минатите години а тоа е да сте биле вработени кај еден работодавец во последните 6 месеци.

Злупотреби од страна на газдите од секогаш имало а дали ќе се обидат да ризикуваат со неисплатата или со барањето парите да се вратат назад тоа зависи од нив, но да имаат на ум дека казните за оние кои нема да дадат К15 се големи и достигнуваат до 4000 евра.

Можеби ќе ве интересира

Брегу: Одливот на „мозоци“ е најголем предизвик за Западен Балкан

Брегу: Одливот на „мозоци“ е најголем предизвик за Западен Балкан

ЌЕ ОДАТ ВО ИСТОРИЈАТА: ЕК планира да се „спаси“ од монетите од еден и два евро-цента

ЌЕ ОДАТ ВО ИСТОРИЈАТА: ЕК планира да се „спаси“ од монетите од еден и два евро-цента

УТРИНСКИ ФОКУС: Колку се заработува од бизнисот со технички преглед на возилата

УТРИНСКИ ФОКУС: Колку се заработува од бизнисот со технички преглед на возилата

Бранко Азески: Костал е надеж за охриѓани

Бранко Азески: Костал е надеж за охриѓани

Од Стефанова „и се крена“ косата, како ќе помине Катица по сведочењето на Рустеми

Од Стефанова „и се крена“ косата, како ќе помине Катица по сведочењето на Рустеми

Која компанија прави најмногу пари од бизнисот со технички преглед

Која компанија прави најмногу пари од бизнисот со технички преглед

ЦЕНИТЕ ПАДНАА: Еве колку ќе плаќате за бензини и дизел неделава

ЦЕНИТЕ ПАДНАА: Еве колку ќе плаќате за бензини и дизел неделава

Капиталните проекти останаа жртви на политика и желби

Капиталните проекти останаа жртви на политика и желби

Има пари во бизнисот со технички преглед на возила, кој колку заработува?

Има пари во бизнисот со технички преглед на возила, кој колку заработува?