29 Ноември, 2020
0.0207

РАБОТНИЦИ СО „ТЕНОК“ ЏЕБ: Еве кој заработува најмалку во Македонија

Објавено во: Економија 23 Мај, 2020

Плата од 16.564 денари нето во март годинава земале луѓето кои се занимаваат со производство на мебел. 

Ова може да се види од податоците кои ги објави Државниот завод за статистика. 

16.276 денари добивале и работниците кои работат на подготовка и псолужување на храна. 

Плата во висина од 16.195 денари примале во секторот заштитни и истражни дејности. 

16.859 денари заработувале во секторот Услуги поврзани со одржување на згради и дејности на уредување и одржување на животната средина и природата.

Плати од 17.150 денари примале луѓето кои се занимавале со производство на облека. 

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во март 2020 година, изнесува 26 422 денари.

Можеби ќе ве интересира

Хари Локвенец како нов директор на МЖ Инфраструктура: Нема притисоци, до 2025 ќе биде готова железницата до Бугарија

Хари Локвенец како нов директор на МЖ Инфраструктура: Нема притисоци, до 2025 ќе биде готова железницата до Бугарија

Турски инвеститор не сака да продолжи да гради брана во Македонија, бара да му се платат 4 милиони евра

Турски инвеститор не сака да продолжи да гради брана во Македонија, бара да му се платат 4 милиони евра

Рафајловски: Зголемувањето на данокот за куќа и стан во кој не се живее е популистичка мерка

Рафајловски: Зголемувањето на данокот за куќа и стан во кој не се живее е популистичка мерка

Нема да има изедначување, жените сепак во пензија ќе одат на 62 години

Нема да има изедначување, жените сепак во пензија ќе одат на 62 години

Шахпаска: Голем број на млади се пријавија за финансиска поддршка, затоа невработеноста многу се зголеми

Шахпаска: Голем број на млади се пријавија за финансиска поддршка, затоа невработеноста многу се зголеми

Танасоски: Регистрација на возила со странски таблички само доколку се исполнети условите

Танасоски: Регистрација на возила со странски таблички само доколку се исполнети условите

Димитар Ковачевски: Наскоро 6.000 денари на сметките на ранливите категории граѓани

Димитар Ковачевски: Наскоро 6.000 денари на сметките на ранливите категории граѓани

Кирил Лазаров: Во иднина да се проектира и автопатско решение кон Бугарија

Кирил Лазаров: Во иднина да се проектира и автопатско решение кон Бугарија

Одлука на грчката влада: ПЦР-тестовите не смеат да бидат поскапи од 40 евра

Одлука на грчката влада: ПЦР-тестовите не смеат да бидат поскапи од 40 евра