30 Мај, 2020
0.0210

ПРОГНОЗА: Еве каква зима го очекува Балканот

Објавено во: Балкан 18 Октомври, 2019

Топла зима го очекува Балканот. 

Додека во подрачјата на Велика Британија, Скандинавија и остатокот од северна Европа се очекуваат силни бури на почетокот на зимата, на Балканот зимата ќе биде блага – без силни температурни осцилации и обилни врнежи.

Службата за временски услови AccuWeather објави на својата веб-страница долгорочна прогноза за претстојната зима.

„Ќе има невреме, но тоа нема да биде толку изразено како минатата година“, предвидува метеорологот Џејсон Николс.

Наместо тоа, ќе се појавуваат продолжените суви периоди.

„Регионот може да има долги суви и топли периоди, проследено со невреме кое ќе трае една недела и потоа ќе се врати на сув временски период од две или три недели“, рече метеорологот Тајлер Ројс.

На Јадранот не се очекуваат засилени и чести бури, тврдат метеоролозите AccuWeather.

Малку снег ќе има на планините. 

Можеби ќе ве интересира

ЕВТИНИ ПИЈАЛОЦИ И БИЛЕТИ: Грците го почнуваат „ловот“ на туристи

ЕВТИНИ ПИЈАЛОЦИ И БИЛЕТИ: Грците го почнуваат „ловот“ на туристи

МОНСТРУМОТ ШТО ЈА ПОТРЕСЕ СРБИЈА - под силно полициско обезбедување почнува судењето на Малчанскиот берберин

МОНСТРУМОТ ШТО ЈА ПОТРЕСЕ СРБИЈА - под силно полициско обезбедување почнува судењето на Малчанскиот берберин

Македонија на новиот проширен список со дозвола за влез во Црна Гора

Македонија на новиот проширен список со дозвола за влез во Црна Гора

ГРАЃАНИТЕ МОЖАТ ДА СЕ ПРИЈАВАТ: Град на Балканот нуди бесплатно летување

ГРАЃАНИТЕ МОЖАТ ДА СЕ ПРИЈАВАТ: Град на Балканот нуди бесплатно летување

БиХ ГИ ОТВОРА ГРАНИЦИТЕ: Сепак Македонците нема да можат да патуваат во оваа земја

БиХ ГИ ОТВОРА ГРАНИЦИТЕ: Сепак Македонците нема да можат да патуваат во оваа земја

Како Србија го ублажи ударот на пандемијата?

Како Србија го ублажи ударот на пандемијата?

МАЛИТЕ БИЗНИСИ ВО АЛБАНИЈА ФРЛЕНИ НА КОЛЕНА: Најмалку 20 отсто затворија, а 120.000 луѓе се без работа

МАЛИТЕ БИЗНИСИ ВО АЛБАНИЈА ФРЛЕНИ НА КОЛЕНА: Најмалку 20 отсто затворија, а 120.000 луѓе се без работа

Хрватска нема да дозволи влез на македонски туристи

Хрватска нема да дозволи влез на македонски туристи

ВУЧИЌ: Oдлуката на Црна Гора од први јуни да не ги отвора границите со Србија е политичка

ВУЧИЌ: Oдлуката на Црна Гора од први јуни да не ги отвора границите со Србија е политичка