03 Јуни, 2020
0.0171

Професорката Наумовска нов член на Надзорниот одбор на Прокредит банка

Објавено во: Финансии 22 Мај, 2020

Елена Наумовска е избрана за член на Надзорниот одбор на Прокредит банка, објави банката. 

Наумовска е професор на Економскиот факултет и во Надзорниот одбор на банката доаѓа на местото на Борислав Костадинов.

Таа ќе биде независен член во НО. Други членови се Сандрин Масиани, Кристијан Кистнер и независните членови Јордан Дамчевски, Каспар Линус Бауман и Наумовска.

Во управниот одбор членуваат генералната директорка Јованка Јолеска Поповска, потоа Емилија Спировска и Стевче Кузмановски.


Можеби ќе ве интересира

КАМАТИТЕ УПОРНО ОДАТ НАДОЛУ - добро за тие што сакаат кредит, но неповолно за штедачите

КАМАТИТЕ УПОРНО ОДАТ НАДОЛУ - добро за тие што сакаат кредит, но неповолно за штедачите

Шекеринска: Ни требаат пари од странство!

Шекеринска: Ни требаат пари од странство!

АНГЕЛОВСКА ЗА ПЛАТЕЖНАТА КАРТИЧКА: Ќе им помогне на погодените и ќе ја намали сивата економија

АНГЕЛОВСКА ЗА ПЛАТЕЖНАТА КАРТИЧКА: Ќе им помогне на погодените и ќе ја намали сивата економија

БЕА БРОЈ ЕДЕН: Херц оди во стечај

БЕА БРОЈ ЕДЕН: Херц оди во стечај