30 Мај, 2020
0.0469

Премиер лигата предупредува: Намалените плати на фудбалерите ќе имаат импакт на здравствениот систем

Објавено во: Економија, Свет 05 Април, 2020

Англиската Премиер лига смета дека намалувањето на платите од 30 отато, ќе доведе до ограничување на приходите за Националната здравствена служба.

– Играчите се свесни дека комбинираните даноци од нивните плати се значаен придонес за финансирање на важни јавни услуги, кои се во особено критична состојба во овој момент. Намалувањето од 30 отсто на финансискиот надоместок ќе чини многу за Националната здравствена служба и другите услуги финансирани од владата, се вели во синоќешното соопштение.

Редукција од 30 отсто на платите за период од 12 месеци, професионалните англиски фудбалери предупредуваат дека  ќе изнесува повеќе од 500 милиони фунти, а тоа ќе придонесе даночни загуби од повеќе од 200 милиони фунти.

– Сите играчи на ПЛ сакаат и ќе ја одиграат својата улога, придонесувајќи значително финансиски во овие невидени времиња. Сите играчи на ПЛ целосно ја ценат нивната улога и одговорности во општеството за време на тековната криза. Тие се загрижени за сите оние кои се ранливи и погодени од пандемијата, наведуваат во синоќешното соопштение. 


Можеби ќе ве интересира

ЌЕ ТРПАТ ЗАГУБИ: Koронавирусот ќе „удри“ по производителите на овошје и зеленчук

ЌЕ ТРПАТ ЗАГУБИ: Koронавирусот ќе „удри“ по производителите на овошје и зеленчук

УСВОЕН ДЕКРЕТ: Најсиромашните Шпанци ќе добиваат по 462 евра месечно

УСВОЕН ДЕКРЕТ: Најсиромашните Шпанци ќе добиваат по 462 евра месечно

Светска банка пресмета колку Македонци ќе осиромашат поради пандемијата

Светска банка пресмета колку Македонци ќе осиромашат поради пандемијата

Каков платен биланс имаше во првиот квартал од 2020 година?

Каков платен биланс имаше во првиот квартал од 2020 година?

МОЖЕ ДА СЕ ЈАВИ СОЦИЈАЛНО НЕЗАДОВОЛСТВО: БДП во Италија ќе падне за 13 отсто

МОЖЕ ДА СЕ ЈАВИ СОЦИЈАЛНО НЕЗАДОВОЛСТВО: БДП во Италија ќе падне за 13 отсто

НЕВРАБОТЕНОСТА ЗЕМА ЗАМАВ: Коронавирусот остави без работа над 40 милиони Американци

НЕВРАБОТЕНОСТА ЗЕМА ЗАМАВ: Коронавирусот остави без работа над 40 милиони Американци

ЌЕ НАСТРАДА СРЕДНАТА КЛАСА: Пандемијата ќе втурне во сиромаштија 400.000 луѓе од Западен Балкан

ЌЕ НАСТРАДА СРЕДНАТА КЛАСА: Пандемијата ќе втурне во сиромаштија 400.000 луѓе од Западен Балкан

ОД ЖИВА МУЗИКА, ДО ИГРАЊЕ НА МАСИ И ГУШКАЊЕ - Пауновски разочаран од локалите, од вечерва ќе заиграат и казни

ОД ЖИВА МУЗИКА, ДО ИГРАЊЕ НА МАСИ И ГУШКАЊЕ - Пауновски разочаран од локалите, од вечерва ќе заиграат и казни

РАСТ: Дури една третина од граѓаните кои имаат интернет купуваат он-лајн

РАСТ: Дури една третина од граѓаните кои имаат интернет купуваат он-лајн