21 Февруари, 2020
0.0207

Преговараме за настап на Пласидо Доминго: Интервју со Виктор Илиески, директор на Филхармонија

Објавено во: Стил 21 Јануари, 2020

Класичната музика веќе не се смета за здодевна и некомерцијална, судејќи по тоа дека концертите кои се одржуваат речиси секој четврток во Филхармонија будат сѐ поголем интерес кај домашната публика. За новогодишните, а особено за детските концерти секогаш се бара билет плус, а ова особено го радува директорот на Филхармонија, Виктор Илиески.

Трите турнеи на оркерстарот, во Шпанија, во Кина и во Ерусалим, како и гостувањето во Казахстан, се дел од работите на кои во изминатиов период е горд Илиески, како и на  концертниот клавир Steinway кој стана дел од нивното семејство.

Во интервјуто за „Женски магазин“ тој открива дел од новите потенцијални гости-ѕвезди во Филхармонија, и раскажува за неостварените желби во својот музички дом. 

Можеби ќе ве интересира

Сезона на венчаници: Славни Македонки на своите свадби

Сезона на венчаници: Славни Македонки на своите свадби

Дали знаете што означува овој македонски симбол?

Дали знаете што означува овој македонски симбол?

Од Северџане до Ваљон Сума: Чија музика ќе се финансира со народни пари?

Од Северџане до Ваљон Сума: Чија музика ќе се финансира со народни пари?

Луј Витон, и сѐ е можно

Луј Витон, и сѐ е можно

Болките не ме спречија да успеам: Климентина Тунтева за планинарските авантури

Болките не ме спречија да успеам: Климентина Тунтева за планинарските авантури

НАША ТЕМА за женската сексуалност: Полесно е да се одглуми оргазам, отколку да се побара помош

НАША ТЕМА за женската сексуалност: Полесно е да се одглуми оргазам, отколку да се побара помош

Кучка како карактерна особина

Кучка како карактерна особина

На училиште доаѓаат пред сите, си одат последни: Како е да се биде ученик од рурална средина кој патува со автобус?

На училиште доаѓаат пред сите, си одат последни: Како е да се биде ученик од рурална средина кој патува со автобус?

Бевме другари седум години, ме побара за жена по 40 дена: Љубовната приказна на Тамара и Александар

Бевме другари седум години, ме побара за жена по 40 дена: Љубовната приказна на Тамара и Александар