29 Септември, 2020
0.0159

Постојат 9 видови на интелигенција: Која е твојата?

Објавено во: Стил 09 Мај, 2020

Сигурно веќе многу пати сте биле на предавање и сте го слушале професорот, но едноставно како да не можевте да запаметите ниту збор. Можеби тогаш се прашувавте што не е во ред со вас и дали воопшто сте интелигентни. Не грижете се, секој е паметен на поинаков начин.

Теоријата на видовите на интелигенција ја разви Ховард Гарднер, доктор по наука и професор на Универзитот Харвард. Гарднер низ многу истражувања закчлучи дека човековите вештини почнуваат со нивната интелигенција.

YourTango ги објави видовите на интелигенција кои докторот Гарднер ги има дефинирано, a овдека може да ги погледнете на „Хаштаг“.Можеби ќе ве интересира

ФОТО: Министерот за економија ја има најинтересната роденденска торта

ФОТО: Министерот за економија ја има најинтересната роденденска торта

Раката што дава не се суши: Кој е македонскиот газда кој ги почести со одмор во Турција своите 126 вработени?

Раката што дава не се суши: Кој е македонскиот газда кој ги почести со одмор во Турција своите 126 вработени?