16 Октомври, 2021
0.0290

Последна шанса да аплицирате и добиете целосна стипендија за просперитетна иднина

Објавено во: Мои пари 21 Септември, 2021

Единствената шанса да добиете стипендија е да аплицирате за истата! Па доколку сѐ уште немате аплицирано, што чекате? Ова е вашиот знак, а воедно и последна шанса да аплицирате за стипендија на еден од најдобрите приватни универзитети во државата – Меѓународниот балкански универзитет.

Зошто МБУ?

Едноставно – затоа што нуди квалитетно образование кое ветува просперитетна иднина. Изборот на факултет е огромна задача, но пронаоѓањето на вистинскиот не би било воопшто застрашувачко доколку имате јасна идеја за достапните алатки кои ги нуди одреден универзитет, кои со сигурност ќе ви помогнат и ќе ви го олеснат изборот.

Пред сè, најважно е универзитетот кој ќе го одберете да нуди студиска програма која одговара на вашиот избор за идна професија. Во склоп на МБУ има 7 факултети со избор од 18 студиски програми за додипломски студии во различни области, како што се компјутерско инженерство, архитектура, психологија, банкарство и финансии, графички дизајн, односи со јавност и маркетинг комуникации, јазици и други. Доколку ја пронајдовте вашата идна професија, подолу продолжуваме со останатите предности кои ги нуди МБУ.

МБУ располага со стручен и квалитетен кадар кој нуди исто толку квалитетен образовен процес. Понатаму, наставните програми на овој универзитет се внимателно одбрани и соодветствуваат со нивото на најдобрите светски универзитети, а за тоа кажува и фактот дека Меѓународниот Балкански Универзитет е прогласен за најдобро рангиран во областа на наставата и учењето според Шангајската листа. Универзитетот нуди настава на англиски јазик и можност за продолжување на образовниот процес во еден од 150те универзитети во 40 држави во светот со кој МБУ има договор преку европската мрежа за студентска мобилност Еразмус+. Но, сепак, како најголема предност ја издвојуваме можноста за понатамошен кариерен развој веднаш по дипломирањето, преку соработката која овој универзитет ја има со огромен број на компании во и надвор од државата.

Па, доколку овие информации го задржија вниманието, не чекајте – аплицирајте за стипендиите кои МБУ ги нуди, каде единствен услов за добивање на истите е остварениот успех од средно образование.

Оваа програма подразбира целосна стипендија за оние средношколци кои се прогласени за најдобри во генерацијата, а 80% стипендија важи за оние со среден успех 5.00 и за нив трошоците по семестар ќе изнесуваат 200 евра. За учениците со успех од 4.50 до 4.99 е предвидена стипендија од 70%, односно семестарот ќе ги чини 300 евра, а за оние со успех меѓу 4.00 и 4.99 стипендијата е 60%, односно школарината по семестар е 400 евра. Стипендија во висина од 50% и плаќање школарина од 500 евра по семестар можат да добијат средношколци со среден успех од 3.00 до 3.99. Можност за аплицирање имаат студенти од Северна Македонија, Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Црна Гора и Србија и тоа можат да го направат до 30 септември 2021, онлајн на https://www.ibu.edu.mk/scholarships/.

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

Жито пром - Гевгелија ги претстави новите колачи 4U на Саемот „Ануга“ во Келн

Жито пром - Гевгелија ги претстави новите колачи 4U на Саемот „Ануга“ во Келн

Huawei претстави седум иновации во дигиталната инфраструктура, создавајќи поголема вредност за клиентите и партнерите

Huawei претстави седум иновации во дигиталната инфраструктура, создавајќи поголема вредност за клиентите и партнерите

БАТ се обврзува на нето нула емисија на штетни гасови до 2050

БАТ се обврзува на нето нула емисија на штетни гасови до 2050

OKTA со поддршка на лицата со оштетен вид за нивно полесно учество во сообраќајот

OKTA со поддршка на лицата со оштетен вид за нивно полесно учество во сообраќајот

МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ вреден 1.311.293 денари освои Киро од Делчево

МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ вреден 1.311.293 денари освои Киро од Делчево

„Аџибадем Систина“ продолжува со Академска пракса за студентите, од оваа година овозможува и практични вежби

„Аџибадем Систина“ продолжува со Академска пракса за студентите, од оваа година овозможува и практични вежби

Со квалитетно образование до подобра иднина

Со квалитетно образование до подобра иднина

Нутриционист Тања Турунџиева за она што не го знаеме за холестеролот и триглицеридите

Нутриционист Тања Турунџиева за она што не го знаеме за холестеролот и триглицеридите

Македонија чекор пред сите во светот: Пуштена во употреба најголемата автоматска линија за резервоари за гас и водород

Македонија чекор пред сите во светот: Пуштена во употреба најголемата автоматска линија за резервоари за гас и водород