29 Март, 2020
0.0599

ОВДЕ МОЖЕТЕ ДА КУПИТЕ КУЌА ЗА БАДИЈЛА - еве што треба да исполните

Објавено во: Балкан 22 Февруари, 2020

Подравската општина Леград распиша тендер за продажба на недвижен имот во нејзина сопственост. Станува збор за неизградени парцели, како и парцели со куќи, од кои 19 се во сопственост на општината, а почетната цена се движи од нешто повеќе од 5.000 па се до 100.000 куни.

Сепак, сите овие недвижнини можат да се добијат по цена од една куна, доколку подносителот на барањето ги исполнува барањата на натпреварот, пишува Слободна Далмација.

Така, општината одлучи да може да се купи куќа или земја за една куна, ако сте под 40 години, да имате барем универзитетско образование и да сте жител на општина Леград, или ако не сте, да го регистрирате вашиот престој во рамките на општината во рок од три години. Исто така, барем еден од апликантите, сопружниците или партнерите за живот мора да имаат постојан приход.

Постојат и други услови што мора да бидат исполнети со цел да се купи недвижен имот за една куна, а целиот тендер е достапен на веб-страницата на Општина Леград и важи до крајот на овој месец.

„Сите оние кои немаат услови за повластена набавка, можат да купат недвижен имот по наведените цени и ќе се избере најголема понуда. Сепак, како дел од мерките за подобрување на демографската слика на нашата општина, можно е да се добие недвижен имот по цена на една куна. Но, вклучува и некои услови, а најважно од сè е што луѓето што го купуваат овој имот во него планираат да живеат и да останат во нашата општина“, рече Иван Саболиќ, градоначалник на Леград.

Фото Слободна Далмација

Можеби ќе ве интересира

Борисов: Членството во НАТО ќе придонесе за развој на нашите братски односи

Борисов: Членството во НАТО ќе придонесе за развој на нашите братски односи

(ВИДЕО) ИНЦИДЕНТ ВО ЗЕНИЦА: Тепачка за вреќа брашно

(ВИДЕО) ИНЦИДЕНТ ВО ЗЕНИЦА: Тепачка за вреќа брашно

Д-р Емануил Најденов: Разликата помеѓу грипот и коронавирусот е дека вториот стекна слава

Д-р Емануил Најденов: Разликата помеѓу грипот и коронавирусот е дека вториот стекна слава

СОСЕДИТЕ ЌЕ ИЗВЕЗАТ БРАШНО: 4.000 тони ќе завршат кај нас и кај Црногорците

СОСЕДИТЕ ЌЕ ИЗВЕЗАТ БРАШНО: 4.000 тони ќе завршат кај нас и кај Црногорците

Пернар: Колку подолго ќе траат мерките за карантин, повеќе време ќе треба кризата да помине

Пернар: Колку подолго ќе траат мерките за карантин, повеќе време ќе треба кризата да помине

СЕ ЗАТВОРААТ ГРАНИЦИ, КАФУЛИЊА, РЕСТОРАНИ: Албанија прогласи вонредна состојба

СЕ ЗАТВОРААТ ГРАНИЦИ, КАФУЛИЊА, РЕСТОРАНИ: Албанија прогласи вонредна состојба

(ФОТО) ОБИКОЛКА НИЗ ТИРАНА: Рама се караше со пензионери

(ФОТО) ОБИКОЛКА НИЗ ТИРАНА: Рама се караше со пензионери

СРБИЈА ИМА СКОРО 400 ЗАРАЗЕНИ: За Вучиќ ова е најтешкиот ден

СРБИЈА ИМА СКОРО 400 ЗАРАЗЕНИ: За Вучиќ ова е најтешкиот ден

СЕ СТРЕСЕ ЗАГРЕБ: Вечерва уште еден земјотрес

СЕ СТРЕСЕ ЗАГРЕБ: Вечерва уште еден земјотрес