21 Април, 2018
0.1119

Ова е повредно од мед, цената е 100.000 долари

Објавено во: Агробизнис 25 Декември, 2017

Пчеларите во Србија најдоа начин да заработат, па така наместо мед, собираат пчелин отров кој чини 100.000 долари по килограм. 

Овој отров се користи за производство на креми со ботокс. 

Плус се употребува за производство на лекови против реуматски и кардиоваскуларни болести. 

За производство на пчелин отров процесот трае 45 минути. 

За еден грам се потребни 15 пчелини друштва. 

Во Русија и Кина оваа гранка е многу развиена. 

Можеби ќе ве интересира

(ФОТО) Кој ќе ја засади оваа билка, заработката е загарантирана

(ФОТО) Кој ќе ја засади оваа билка, заработката е загарантирана

Поевтино брашно од Србија, маркичките се укинуваат

Поевтино брашно од Србија, маркичките се укинуваат

Радарскиот систем се уште не работи, не е функционална ниту градобијната заштита

Радарскиот систем се уште не работи, не е функционална ниту градобијната заштита

Се подобрува соработката помеѓу Македонија и Србија-побрз проток на пратките, пониски трошоци, поконкурентни домашни производи

Се подобрува соработката помеѓу Македонија и Србија-побрз проток на пратките, пониски трошоци, поконкурентни домашни производи