01 Април, 2020
0.0258

Општина Куманово ќе се подновува со возила вредни 94 илјади евра

Објавено во: Економија 22 Октомври, 2019

Општина Куманово планира да потроши 94.000 евра за да купи службени моторни возила. Огласот е објавен, а според карактеристиките, се бара компанија од која општината со која раководи Максим Димитриевски планира да купи автомобили. 

Не се прецизира точно колку возила ќе се набават во огласот, но набавката е во множина односно стои дека ќе се набавуваат моторни возила. Преценетата вредност на договорот за набавката без ДДВ е 5 милиони и 780 илјади денари или околу 94 илјади евра.  Во огласот стои дека купувањето на стоките е со одложено плаќање. Инаку едно возило од средна класа на пазарот чини околу 20.000 евра, што значи дека ако се набавуваат такви општината ќе купи четири или пет нови возила.

Се разбира ако сакаат подобри и поскапи автомобили ќе купат или три или две.

Инаку според последните податоци кои ги објавува Министерството за финансии, а кои се однесуваат на долговите на општините и на институциите до март годинава, општина Куманово е веднаш зад топ десетте најзадолжени општини. 

Односно и припаѓа 12 место. Заклучно со третиот месец Куманово има доспеани а неплатени обврски во вредност од 84 милиони денари. Недоспеаните обврски изнесуваат 8,4 милиони денари.

А.Т.


Можеби ќе ве интересира

ВАКОВ ПАД НЕМАЛО СКОРО 20 ГОДИНИ: Нафтата чини помалку од 23 долари

ВАКОВ ПАД НЕМАЛО СКОРО 20 ГОДИНИ: Нафтата чини помалку од 23 долари

ССК: Се оградуваме од владиниот сет мерки, баравме системска поддршка, а не делумна помош

ССК: Се оградуваме од владиниот сет мерки, баравме системска поддршка, а не делумна помош

Заев откако не му беа прифатени сите предлози: Драго ми е што се усвоија голем дел од мерките

Заев откако не му беа прифатени сите предлози: Драго ми е што се усвоија голем дел од мерките

Жозеп Борел: Северна Македонија се приклучува во санкциите против Турција

Жозеп Борел: Северна Македонија се приклучува во санкциите против Турција

Јавната администрација куртули, функционери на минималец, половина плата за тие што изгубиле работа

Јавната администрација куртули, функционери на минималец, половина плата за тие што изгубиле работа

ЕКСКЛУЗИВНО: За фирмите субвенции за секој вработен, за функционерите само минимална плата во април и мај

ЕКСКЛУЗИВНО: За фирмите субвенции за секој вработен, за функционерите само минимална плата во април и мај

Раст на цените го прекина тргувањето на Македонска берза

Раст на цените го прекина тргувањето на Македонска берза

ИНВЕСТИЦИИ, ЕВТИНИ КРЕДИТИ И ИЗВОЗ - бизнисот кажа што ќе ни донесе НАТО

ИНВЕСТИЦИИ, ЕВТИНИ КРЕДИТИ И ИЗВОЗ - бизнисот кажа што ќе ни донесе НАТО

Во живо: Прес конференција на премиерот Спасовски - нови економски мерки

Во живо: Прес конференција на премиерот Спасовски - нови економски мерки