21 Април, 2018
0.1097

OДЛИЧНА ИДЕЈА ЗА ЗАРАБОТКА: Расте и на сонце и во зима, и е доста скапа

Објавено во: Агробизнис 13 Декември, 2017

Бербата почнува по месец или два по сеењето. Руколата успева на сонце и во зима, а се продава за 2000 динари по килограм. 

По хектар има принос од 20.000 килограми. Оваа билка станува рентабилна. 

Оваа култура бара многу влага, треба да се наводнува често, а по првата берба таа продолжува да расте. 

При сеење температурите мора да се над 4 степени, а оваа билка е отпорна на мраз. 

Можеби ќе ве интересира

(ФОТО) Кој ќе ја засади оваа билка, заработката е загарантирана

(ФОТО) Кој ќе ја засади оваа билка, заработката е загарантирана

Поевтино брашно од Србија, маркичките се укинуваат

Поевтино брашно од Србија, маркичките се укинуваат

Радарскиот систем се уште не работи, не е функционална ниту градобијната заштита

Радарскиот систем се уште не работи, не е функционална ниту градобијната заштита

Се подобрува соработката помеѓу Македонија и Србија-побрз проток на пратките, пониски трошоци, поконкурентни домашни производи

Се подобрува соработката помеѓу Македонија и Србија-побрз проток на пратките, пониски трошоци, поконкурентни домашни производи