06 Јули, 2020
0.0699

Одбран операторот кој ќе обезбеди „зелена нафта“, се чекаат платежните картички

Објавено во: Агробизнис 07 Јули, 2019

Николче Бабовски, директорот на Платежната агенција, објави дека денеска е одбран операторот со најповолна понуда на тендерот кој ќе ги снабдува земјоделците со зелена нафта во рамки на предизборниот владин проект, но при тоа не го спомена името на победникот.

- Веќе избрана е компанија на тендерот во вредност од 200 милиони денари. Наредната недела ќе биде потпишен договорот. До крајот на месецот очекувам да се дистрибуираат првите платежните картички до земјоделците. Овој проект ќе започнеше и порано но шест месеци беше заглавен во Собранието од ВМРО-ДПМНЕ, рече денеска Бабовски.

Се очекува наскоро платежните картички да бидат персонизирани и да им го намалат за 30 отсто овој трошок за гориво. „Зелените“ картици ќе им се доставуваат преку подрачните единици на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.