11 Јули, 2020
0.0214

НУДИ ОСТРОВ НА КАРИБИТЕ: Ќе ја спаси ли својата авио-компанија?

Објавено во: Финансии, Корона Вирус 21 Април, 2020

Бизнисмен го нуди својот остров за да ја спаси компанијата.

Постоењето на авио-компанијата е доведена во прашање. 

Поради оваа ситуација, стровот Некер на Карибите најверојатно ќе биде ставен под хипотека.

Станува збор за еден од најбогатите луѓе во Велика Британија, Ричард Брансон, кој изјавил дека ќе го заложи својот приватен карипски остров, за да ја убеди британската влада да ја спаси неговата компанија "Virgin Atlantic".

Им порачал на вработените во авио-компанијата дека на владата не и понудил никаков подарок, туку понуда за давање на позајмица. 

Можеби ќе ве интересира

Народната банка е добитник на наградата на „Комерцбанк“

Народната банка е добитник на наградата на „Комерцбанк“

НАД 206 МИЛИОНИ ЕВРА ЛЕГНАЛЕ КАЈ ФИРМИТЕ - поврат на ДДВ во првите шест месеци

НАД 206 МИЛИОНИ ЕВРА ЛЕГНАЛЕ КАЈ ФИРМИТЕ - поврат на ДДВ во првите шест месеци

БУЏЕТОТ, СЕПАК, НЕ СЕ ПОЛНЕЛ ТОЛКУ ЛОШО - приходите паднаа, но не колку очекувањата

БУЏЕТОТ, СЕПАК, НЕ СЕ ПОЛНЕЛ ТОЛКУ ЛОШО - приходите паднаа, но не колку очекувањата