05 Јуни, 2020
0.0382

Новинарката Билјана Секуловска со необично хоби: Предметите ги сликам за да не бидат депресивни

Објавено во: Стил 06 Ноември, 2019

Во младоста купував готови слики од продавачите пред стара НАМА, или екс Стоковна куќа и врз нив сликав, ако немав платно во моментот – вели Секуловска

Новинарката Билјана Секуловска, меѓу пријателите позната и како Ива, е една од ретките јавни личности со јасно дефиниран имиџ. Нејзината уметничка, лежерна па и боемска страна која деновиве испливува на виделина,  е вистинско изненадување за публиката која ја познава  по нејзиниот отсечен дури и бруталенновинарски стил. Имено, Ива слика на стакло, порцелан, керамика и секоја предмет што ќе и`  се види како податен за пребојување.

Како што вели самата, луѓето што добро ја познаваат не се изненадени од нејзините уметнички изблици, бидејќи нејзиниот дом преполн со книги, слики и антиквитети, сам по себе е мало уметничко дело.

Целиот текст читајте го на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

ТУРУНЏИЕВА ЌЕ ВЕ НАСМЕЕ: Короната пуста да остане

ТУРУНЏИЕВА ЌЕ ВЕ НАСМЕЕ: Короната пуста да остане

Чек да брцнам во ташнава: Кришум лаги

Чек да брцнам во ташнава: Кришум лаги

Теона Стругар Митевска: Човекот се адаптира на секоја ситуација и тоа ме инспирира во новиот филм

Теона Стругар Митевска: Човекот се адаптира на секоја ситуација и тоа ме инспирира во новиот филм

Се подбиваа со мене и ме пцуеа, но одам напред со главата горе: Љубовната приказна на Паула Купер Трајковски

Се подбиваа со мене и ме пцуеа, но одам напред со главата горе: Љубовната приказна на Паула Купер Трајковски

Листата со резултати почнав да ја читам одоздола нагоре: Интервју со Илијана, добитник на стипендијата „Борис Трајковски“

Листата со резултати почнав да ја читам одоздола нагоре: Интервју со Илијана, добитник на стипендијата „Борис Трајковски“

За квалитетот се лепат и спонзори: Лозаноски по терк на светските ѕвезди

За квалитетот се лепат и спонзори: Лозаноски по терк на светските ѕвезди

Илина Арсова: Да знаев дека олку популарен се станувало со вљубување во јавна личност, не ќе се мачев толку со планините

Илина Арсова: Да знаев дека олку популарен се станувало со вљубување во јавна личност, не ќе се мачев толку со планините

Ален Исламовиќ, пејачот на „Бјело дугме“: Коронавирусот кај нас трае три години, ама не е до пандемијата

Ален Исламовиќ, пејачот на „Бјело дугме“: Коронавирусот кај нас трае три години, ама не е до пандемијата

Играме игри без граници со децата, и можеме да не излеземе од дома: Искрено со Симон Трпчески

Играме игри без граници со децата, и можеме да не излеземе од дома: Искрено со Симон Трпчески