22 Септември, 2019
0.0180

НОВИ ЕВРО БАНКНОТИ: Ќе бидат тешки за фалсификување а ѕирнете како ќе изгледаат

Објавено во: Економија 22 Мај, 2019

Банкнотите од 100 и 200 евра се претставени во Франкфурт од страна на ЕЦБ.

Парите според најавите на банката со новиот изглед треба да видат пуштени во оптек од 28 мај годинава, пренесуваат медиумите од регионот.

На банкнотите се ставени делови од имиџот на Европа, прекрасните феникиски принцези и пријателите на Зевс, по што беше именуван Стариот континент.

 Поради новите детали, овие банкноти се наречени Европа. Покрај новиот дизајн на  парите, тие ќе  бидат изработени со многу подобар квалитет од првата серија.

Новиот карактер на банкнотите ќе биде со мал симбол евро (€), што треба да помогне во заштита против фалсификување, за побрза идентификација доколку се фалсификува банкнотата.

 Фото You tube

Можеби ќе ве интересира

Лукаревска: „Мој ДДВ“ ги дава резултатите за целите за кои е воведена

Лукаревска: „Мој ДДВ“ ги дава резултатите за целите за кои е воведена

Димковски: Со конкретни мерки, промоција и поддршка на извозот го развиваме органското производство

Димковски: Со конкретни мерки, промоција и поддршка на извозот го развиваме органското производство

13 милиони евра од ЕБОР за побрз и полесен транспорт

13 милиони евра од ЕБОР за побрз и полесен транспорт

Ова се топ пет професии со највисоки плати во земјава

Ова се топ пет професии со највисоки плати во земјава

СТАТИСТИКАТА ПОКАЖА: Се зголемила просечната плата во Македонија

СТАТИСТИКАТА ПОКАЖА: Се зголемила просечната плата во Македонија

Почитувањето на човековите права е обврска на државата и на сите сопственици на бизниси, менаџери(-ки) и вработени

Почитувањето на човековите права е обврска на државата и на сите сопственици на бизниси, менаџери(-ки) и вработени

Анѓушев: Се чека согласност на сите за минималната плата

Анѓушев: Се чека согласност на сите за минималната плата

ЌЕ ВАЖИ ЗА ЖЕНИ СО 60 И МАЖИ СО 62 ГОДИНИ: Ќе работат по 6 часа

ЌЕ ВАЖИ ЗА ЖЕНИ СО 60 И МАЖИ СО 62 ГОДИНИ: Ќе работат по 6 часа

Арцелор Митал стана дел од Либерти Стил на моќната ГФГ Алијансата

Арцелор Митал стана дел од Либерти Стил на моќната ГФГ Алијансата