16 Јули, 2019
0.0296

Нова светска економска криза во 2020 година

Објавено во: Економија 19 Јуни, 2019

Американскиот економист Нуријел Рубини кој ја најави светската економска криза во 2008 година, сега најавува нова рецесија. 

Вели дека има 10 потенцијални ризици кои ќе тргнат од Америка и ќе доведат до нова светска економска криза. 

На ова тој предупредува уште од лани, а сега има девет ризици. 

Тврди дека идната година ќе имаме глобална рецесија. 

Меѓу ризиците ги спомнува американската трговска војна со Кина, ограничувањето на миграцијата, странски директни вложувања, трансфер на технологијата и слично.

Можеби ќе ве интересира

Возачи од денес ќе точите горива по повисоки цени

Возачи од денес ќе точите горива по повисоки цени

Над 4.100 граѓани аплицираа во Град Скопје за субвенции за велосипед во 2019 година

Над 4.100 граѓани аплицираа во Град Скопје за субвенции за велосипед во 2019 година

Бислимовски очекува новите станови да поевтинат за 100 евра

Бислимовски очекува новите станови да поевтинат за 100 евра

По повисоки цени возачите ќе полнат бензин и дизел од полноќ

По повисоки цени возачите ќе полнат бензин и дизел од полноќ

Како работеа бизнисите на Трифун Костовски лани?

Како работеа бизнисите на Трифун Костовски лани?

Сестрата Олга со „Еуролинк осигурување“ подобра од братот Коки со „Еуростандард банка“

Сестрата Олга со „Еуролинк осигурување“ подобра од братот Коки со „Еуростандард банка“

Кој е поуспешен од децата на Трифун Костовски?

Кој е поуспешен од децата на Трифун Костовски?

Нови поповолни услови за кредитирање во Силк роуд банка

Нови поповолни услови за кредитирање во Силк роуд банка

ИМА НАЈАВИ ЗА ПОСКАПУВАЊЕ НА ЗЛАТОТО: Македонските златари се жалат дека работата оди тешко

ИМА НАЈАВИ ЗА ПОСКАПУВАЊЕ НА ЗЛАТОТО: Македонските златари се жалат дека работата оди тешко