01 Април, 2020
0.0300

НАША ТЕМА за женската сексуалност: Полесно е да се одглуми оргазам, отколку да се побара помош

Објавено во: Стил 17 Февруари, 2020

Женската сексуалност е тема на која, за жал, кај нас многу малку се зборува. Постојат милиони теории за тоа што навистина сака една жена во креветот, но ретко која отворено разговара за суштинските потреби и навики.

Професорката по македонски јазик и литература во гимназијата „Корчагин“, Татјана Алексиќ, вели дека сѐ што е во врска со сексуалноста или со префикс секс сѐ уште се доживува или како нешто срамно или се оди во крајност на тотална бесрамност. Таа објаснува дека зборувајќи на оваа тема се наметнуваат чувствителни прашања кои бараат одговорност, темелност и стручност во одговорите, какви што таа добивала од докторскиот и научен тим кои беа дел од нејзиниот авторски ТВ-проект ,,Сексуална азбука".

Сите детали за оваа тема читајте ги на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

Позитив на денот: Ведран ја прегрнува својата учителка преку телевизорот

Позитив на денот: Ведран ја прегрнува својата учителка преку телевизорот

Книга на денот: „Есента на една љубов“ од д-р Срѓан Керим

Книга на денот: „Есента на една љубов“ од д-р Срѓан Керим

Маријана ќе стане баба, се радувам и се плашам за неа: Росана за сестрата близначка

Маријана ќе стане баба, се радувам и се плашам за неа: Росана за сестрата близначка

ИЗОЛАЦИЈА: Што прават нашите ПОЗНАТИ ЛИЧНОСТИ во време на коронавирусот?

ИЗОЛАЦИЈА: Што прават нашите ПОЗНАТИ ЛИЧНОСТИ во време на коронавирусот?

Да не запре донирањето оброци за бездомниците: Здруженијата „Љубезност“ и „Ретвитни оброк“ хумани и во време на коронавирусот

Да не запре донирањето оброци за бездомниците: Здруженијата „Љубезност“ и „Ретвитни оброк“ хумани и во време на коронавирусот

Природно е да има заболени и меѓу оние кои даваат помош: Калина Гривчева-Старделова, претседателка на Лекарската комора

Природно е да има заболени и меѓу оние кои даваат помош: Калина Гривчева-Старделова, претседателка на Лекарската комора

Румеса ја победи леукемијата: Нема веќе боцкања и страв, само напред

Румеса ја победи леукемијата: Нема веќе боцкања и страв, само напред

Книга на денот: „Последниот Христијанин“ од Исидора Бјелица

Книга на денот: „Последниот Христијанин“ од Исидора Бјелица

Вклучете се во видео игрите на децата: Совети од психологот Христина Стефановска во време на домашниот карантин

Вклучете се во видео игрите на децата: Совети од психологот Христина Стефановска во време на домашниот карантин