03 Јули, 2020
0.0386

Наша репортажа: Неколку работи за авантуристите и оние кои очекуваат повеќе од Санторини (II дел)

Објавено во: Стил 14 Ноември, 2019

Искачувањето до активниот вулкан и пливањето во термалните вулкански води, посетата на природните формации, се само дел од активностите кои не се пропуштаат при посетата на овој остров.

Tуризмот во Санторини не се заснова само во моделот -море и сонце. Специјалните геолошки формации, фантастичниот поглед кон калдерата, археолошкото богатство, селата со посебна архитектура, уникатната гастрономија и светски познатото вино, се само неколку фактори кои можат да продолжат да привлекуваат посетители на островот во текот на целата година.

1. Природна формација-Срцето на Санторини

Едно од поинтересните места за посета на Санторини, а кои не се често вклучени во туристичките понуди, е тн. Срце на Санторини.

Оваа природна формација на вулканските карпи се наоѓа во месноста Мегалохлори.


Целата репортажа читајте ја на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

Никогаш не се лутеше, се решаваше со насмевка: Таткото на Влатко Илиевски за споменот на синот

Никогаш не се лутеше, се решаваше со насмевка: Таткото на Влатко Илиевски за споменот на синот

Се прислушкува и преку сијалици: Нов метод на тајните служби

Се прислушкува и преку сијалици: Нов метод на тајните служби

Видете ги блиндираните автомобили на ТИТО

Видете ги блиндираните автомобили на ТИТО

Првпат почнав да трчам за да изгубам некое кило: Сања Николовска Најдовски по подвигот Еверестинг

Првпат почнав да трчам за да изгубам некое кило: Сања Николовска Најдовски по подвигот Еверестинг

Кога ќе закрепнат малите бизниси, ќе ѝ вратат на државата: Интервју со овластениот сметководител и едукатор Мери Каровска

Кога ќе закрепнат малите бизниси, ќе ѝ вратат на државата: Интервју со овластениот сметководител и едукатор Мери Каровска

Само минута до 12: Одлуки во последен момент што го сменија целиот тек на историјата

Само минута до 12: Одлуки во последен момент што го сменија целиот тек на историјата

Нела Витошевиќ: Зошто е помалку опасно да работат кладилниците отколку театрите?

Нела Витошевиќ: Зошто е помалку опасно да работат кладилниците отколку театрите?

Излегуваме само на пазарење, децата ни пеат дома: Семејно со Соња Тарчуловска

Излегуваме само на пазарење, децата ни пеат дома: Семејно со Соња Тарчуловска