18 Февруари, 2020
0.0319

НАЈНИЗОК МИНИMAЛЕЦ: Aлбанците се лидери по ниски плати

Објавено во: Економија 12 Февруари, 2020

Податоците на Евростат покажуваат дека минималната плата е најголема во Луксембург, а најмала во Албанија. 

Ако минималецот е 213 евра во Албанија, истиот изнесува 2.142 евра во Луксембруг. Ова го покажуваат податоците на Евростат за јануари 2020 година.

Минималец од 1.636 евра земаат во Холандија, Велика Британија има минималец од 1.599 евра, Белгија со 1.594, Германија следи со  1.584 евра, Франција 1.539 и Шпанија 1.050 евра.

Можеби ќе ве интересира

Бирото за регионален развој реагира за ревизорскиот извештај

Бирото за регионален развој реагира за ревизорскиот извештај

Познато на кое место во Македонија ќе влезе интерконекторот од Грција

Познато на кое место во Македонија ќе влезе интерконекторот од Грција

Мицкоски: Ќе ги поврземе Скопје и Битола со автопат, ќе се патува само час и пол

Мицкоски: Ќе ги поврземе Скопје и Битола со автопат, ќе се патува само час и пол

Германскиот суд забрани отворање на фабрика за 12.000 работници

Германскиот суд забрани отворање на фабрика за 12.000 работници

Од која трговија на мало во Македонија се прават милиони евра?

Од која трговија на мало во Македонија се прават милиони евра?

Томислав Тунтев сработи без добивка и со поголеми расходи

Томислав Тунтев сработи без добивка и со поголеми расходи

ОД ПОЛНОЌ ПОСКАПЕА: Еве ги цените на бензините и дизелот за неделава

ОД ПОЛНОЌ ПОСКАПЕА: Еве ги цените на бензините и дизелот за неделава

„Витаминка“ опстојува на врвот: Речиси половина од производството за извоз

„Витаминка“ опстојува на врвот: Речиси половина од производството за извоз

СЕ ОГЛАСИ ОЛИМПИЈА ХРИСТОВА ЗАЕВСКА: Си заминувам од лични причини

СЕ ОГЛАСИ ОЛИМПИЈА ХРИСТОВА ЗАЕВСКА: Си заминувам од лични причини