16 Јули, 2020
0.0425

НА ПЛАЖА ВО ГРЦИЈА: Прв викенд на море, Грција ги отвора плажите

Објавено во: Балкан 14 Мај, 2020

Точно 515 плажи во сабота ќе бидат отворени во Грција. Тоа се оние кои се регулирани по сите стандарди, а останатите, т.н. диви плажи ќе бидат забранети за користење.

Грчките власти напоменуваат дека на плажите ќе се евидентира секој посетител како една од мерките за превенција од корона вирусот. Тоа ќе значи дека максималниот број на граѓани ќе биде 40 не 1000 метри квадратни. Што се однесува пак до далечината, чадорите и лежалките ќе бидат поставувани на 4 метри. Ќе се води и строга контрола на хигиента, односно секоја лежалка ќе биде темело дезинфицирана по користењето на секој посетител. 


Можеби ќе ве интересира

ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС УШТЕ Е ВО ИГРА - Брнабиќ вели - не се откажала

ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС УШТЕ Е ВО ИГРА - Брнабиќ вели - не се откажала

Главниот инфектолог од Атина побара од владата да им забрани на Грците да патуваат во Македонија иако „таму било поевтино“

Главниот инфектолог од Атина побара од владата да им забрани на Грците да патуваат во Македонија иако „таму било поевтино“

Визирите создаваат лажно чувство на безбедност: Швајцарски лекар со нови тврдења

Визирите создаваат лажно чувство на безбедност: Швајцарски лекар со нови тврдења

ВУЧИЌ НАЈАВИ: Вакцината во Србија ќе пристигне до крајот на годината, маските задолжителни и на отворено

ВУЧИЌ НАЈАВИ: Вакцината во Србија ќе пристигне до крајот на годината, маските задолжителни и на отворено

Црна Гора е лидер со активни случаи на коронавирус

Црна Гора е лидер со активни случаи на коронавирус

ЕВРОПА И ПОМАГА НА СРБИЈА: Ќе испратат медицински персонал

ЕВРОПА И ПОМАГА НА СРБИЈА: Ќе испратат медицински персонал

Србија и Црна Гора се тргнати од листата безбедни земји на ЕУ

Србија и Црна Гора се тргнати од листата безбедни земји на ЕУ

За 40 евра се продавале лажирани тестови на границата меѓу Бугарија и Грција

За 40 евра се продавале лажирани тестови на границата меѓу Бугарија и Грција

АЈА СОФИЈА ЈА ПРЕЛЕА ЧАШАТА: Eвропа размислува за санкции против Турција

АЈА СОФИЈА ЈА ПРЕЛЕА ЧАШАТА: Eвропа размислува за санкции против Турција