03 Јули, 2020
0.0268

Може да сме среќни и со празен ранец: Интервју со Тања Брковска

Објавено во: Стил 18 Ноември, 2019

Смртта на мојот супруг кога имав само 28 години засекогаш ми го промени животот. Ова животно искуство ми дава компетентност да работам со луѓе кои се соочиле со загуба на блиски. Исполнувањето на таа празнина во срцето,  со многу љубов кон таа личност е болна, трае извесен период, но не е невозможна - вели Тања Брковска, тренер за личен развој

Тања е човек со богато животно искуство, чиј живот зел сосема друг правец откако се соочила со  голема лична трагедија - смртта на нејзиниот сопруг. По низа емотивни, здравствени,  финансиски проблеми, кои ги совладала со помош на лајфкоуч методите, смета дека кога успеала самата, може да успее секој. Таа деновиве се опроба и како текстописец за хит песната „Патувам“ на Васил Гарванлиев.

*За што зборува овој текст и како ти стана текстописец?

- Случајно, иако верувам дека сè се случува со некоја причина.  Васил Гарванлиев кој  ми е многу драга и блиска личност, ми ја прати музиката и за само неколку часа го напишав текстот. Пишувам поезија од најраната младост. Во 1996 г. ја издадов збирката поезија  „Ловец на мигови“ , а оттогаш наваму песните се само во моите тетратки.  Сега дојде време да се појават во јавност.

Текстот зборува за патувањето во себе, и дека кога ќе допреме длабоко во себе, ќе сфатиме дека можеме да се разбудиме среќни ако душата ни е полна иако ранецот ни е празен.

Целото интервју читајте го на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

Никогаш не се лутеше, се решаваше со насмевка: Таткото на Влатко Илиевски за споменот на синот

Никогаш не се лутеше, се решаваше со насмевка: Таткото на Влатко Илиевски за споменот на синот

Се прислушкува и преку сијалици: Нов метод на тајните служби

Се прислушкува и преку сијалици: Нов метод на тајните служби

Видете ги блиндираните автомобили на ТИТО

Видете ги блиндираните автомобили на ТИТО

Првпат почнав да трчам за да изгубам некое кило: Сања Николовска Најдовски по подвигот Еверестинг

Првпат почнав да трчам за да изгубам некое кило: Сања Николовска Најдовски по подвигот Еверестинг

Кога ќе закрепнат малите бизниси, ќе ѝ вратат на државата: Интервју со овластениот сметководител и едукатор Мери Каровска

Кога ќе закрепнат малите бизниси, ќе ѝ вратат на државата: Интервју со овластениот сметководител и едукатор Мери Каровска

Само минута до 12: Одлуки во последен момент што го сменија целиот тек на историјата

Само минута до 12: Одлуки во последен момент што го сменија целиот тек на историјата

Нела Витошевиќ: Зошто е помалку опасно да работат кладилниците отколку театрите?

Нела Витошевиќ: Зошто е помалку опасно да работат кладилниците отколку театрите?

Излегуваме само на пазарење, децата ни пеат дома: Семејно со Соња Тарчуловска

Излегуваме само на пазарење, децата ни пеат дома: Семејно со Соња Тарчуловска