01 Април, 2020
0.0234

МОЈДДВ: Колку пари се вратени назад кај граѓаните?

Објавено во: Економија 19 Февруари, 2020

Повеќе од 8.5 милиони евра се враќаат назад кај граѓаните со мерката МојДДВ заклучно со јануари 2020 година, изјави Бетијане Китев од СДСМ.

Тој кажа дека досега преку Управата за јавни приходи повеќе од 6 милиони евра се исплатени кај над 325 илјади граѓани.

„Ветивме „пари назад кај граѓаните" и тоа го остваруваме. По втор пат граѓаните на своите трансакциски сметки добиваат исплата на парични средства преку мерката МојДДВ“, вели тој. 

Изјави дека мерката е препознаена и поддржана од граѓаните. 

Власта ја воведе оваа мерка, со цел да се намали сивата економија. 

МојДДВ им се допадна и на властите во Албанија, и тие планираат да го воведат. 

Можеби ќе ве интересира

Тивок аплауз за мерките, ќе бидат потребни и нови

Тивок аплауз за мерките, ќе бидат потребни и нови

ВАКОВ ПАД НЕМАЛО СКОРО 20 ГОДИНИ: Нафтата чини помалку од 23 долари

ВАКОВ ПАД НЕМАЛО СКОРО 20 ГОДИНИ: Нафтата чини помалку од 23 долари

ССК: Се оградуваме од владиниот сет мерки, баравме системска поддршка, а не делумна помош

ССК: Се оградуваме од владиниот сет мерки, баравме системска поддршка, а не делумна помош

Заев откако не му беа прифатени сите предлози: Драго ми е што се усвоија голем дел од мерките

Заев откако не му беа прифатени сите предлози: Драго ми е што се усвоија голем дел од мерките

Жозеп Борел: Северна Македонија се приклучува во санкциите против Турција

Жозеп Борел: Северна Македонија се приклучува во санкциите против Турција

Јавната администрација куртули, функционери на минималец, половина плата за тие што изгубиле работа

Јавната администрација куртули, функционери на минималец, половина плата за тие што изгубиле работа

ЕКСКЛУЗИВНО: За фирмите субвенции за секој вработен, за функционерите само минимална плата во април и мај

ЕКСКЛУЗИВНО: За фирмите субвенции за секој вработен, за функционерите само минимална плата во април и мај

Раст на цените го прекина тргувањето на Македонска берза

Раст на цените го прекина тргувањето на Македонска берза

ИНВЕСТИЦИИ, ЕВТИНИ КРЕДИТИ И ИЗВОЗ - бизнисот кажа што ќе ни донесе НАТО

ИНВЕСТИЦИИ, ЕВТИНИ КРЕДИТИ И ИЗВОЗ - бизнисот кажа што ќе ни донесе НАТО